Bolt u Huaweijev AppGallery dodao i Bolt Food, aplikaciju za dostavu hrane

Nakon lansiranja aplikacije za taksi prijevoz na Huaweijevoj AppGallery platformi, Bolt je korisnicima Huaweija odlučio kroz AppGallery na raspolaganje staviti i aplikaciju za narudžbu hrane Bolt Food

Bug.hr srijeda, 28. travnja 2021. u 17:55

Bolt je prošlog ljeta bio jedan od prvih poznatijih brendova koji je postao dio Huaweijeve platforme za distribuciju aplikacija. Aplikacija za taksi prijevoz Bolt preuzeta je, odnosno ažurirana, gotovo 4 milijuna puta.

Bolt je ulaskom u AppGallery dobio pristup velikom broju korisnika Huaweijevih pametnih telefona, a AppGallery je vrlo brzo postao treća po veličini tržište aplikacija sa 530 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, sa stopom rasta u Europi od 61,5 posto godišnje. Trenutačno AppGallery u Europi ima 42 milijuna korisnika.

Na zahtjev korisnika

Integriranje aplikacije Bolt Food u AppGallery platformu predstavlja prekretnicu i za Huawei i za Bolt, s obzirom da ta odluka predstavlja izravan i vrlo brz odgovor na snažnu potražnju korisnika. Integraciju Bolt Food aplikacije u AppGallery je zbog pandemije i brojnih ograničenja s kojima su suočeni, tražilo više od 2000 korisnika.

Bolt Food prisutan je u dvadeset zemalja i 40 gradova diljem Europe i Afrike, a tržišni rast mu je brži od konkurentskih aplikacija. Aplikacija Bolt Food bit će dostupna diljem Europe.

Bolt Food se pokušava nametnuti na vrlo konkurentnom tržištu dostave hrane kroz ponudu usluga po nižim cijenama. Procjenjuje se da su Boltovi troškovi dostave hrane obično i do 25% niži od troškova njihovih konkurenata.

Partnerstvo s vlasnicima aplikacija

Bolt Food prva je aplikacija za naručivanje hrane za van na regionalnoj razini u potpunosti integrirana s HMS-om.  Aplikacija je najnovija u sve većem broju poznatih aplikacija koje su prilagođene ili u potpunosti posebno izrađene za milijune korisnika Huaweijevih najnovijih HMS uređaja poput P40 ili Mate 40 ili Mate 30 serije.

Kako bi aplikaciju za naručivanje hrane dodatno predstavili potrošačima, Bolt i Huawei zajedno pokreću nizu promotivnih kampanja za korisnike. To će uključivati pokretanje posebnih oglašivačkih formata,  preporuka kod pretraživanja na AppGalleryju, slanje sistemskih poruka korisnicima u regiji CEE i Nordics, kao i odabranim zemljama u zapadnoj Europi i širom svijeta.

Ponuda hrvatskih aplikacija u trgovini AppGallery

Domaći korisnici u AppGallery trgovini mogu pronaći i pregršt lokalno popularnih aplikacija, a u trgovinu kontinuirano pristižu i nove. Odnedavno su u AppGalleryju dostupni prvi hrvatski digitalni novčanik Aircash, streaming servis Tidal, ali i Lidl. Od ranije tamo je moguće pronaći aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a. Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija – Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, 24 sata, Index-a, Dnevnika, Otvorenog radija, N1 TV-a, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini moći preuzeti i aplikacije eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

📢 Besplatna dostava

TOP!

ASUS

ASUS ponuda laptopa zavidnih performansi koja se ne propušta.

2.999kn 398,04 € Kupi


HiFi akcija u Ronisu na Velesajmu

JBL, PSB

Provjeri ovotjednu akcijsku ponudu!

Kupi

BT naglavne slušalice

FOCAL LISTEN

Sofisticirani dizajn, circum - aural, kvalitetan Focal Sound, do 20 sati reprodukcije, 5Hz – 22kHz, 32 ohma, 122dB.

1.259 kn 167,10 € 1.299 kn Kupi

BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava, Wi-Fi, Spotify, Chromecast, Harman Kardon Controller aplikacija, 52Hz~20kHz, 80dB, AUX.

1.649 kn 218,86 € 1.699 kn Kupi