mIzbori – službena mobilna aplikacija za praćenje predsjedničkih izbora

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske pripremilo je mobilne aplikacije za kontrolu zapisnika i za uvid u rezultate glasanja na predstojećim izborima za predsjednika države

Sandro Vrbanus petak, 20. prosinca 2019. u 14:12

Predsjednički izbori u Republici Hrvatskoj održavaju se ove nedjelje, 22. prosinca, uz mogući drugi krug dva tjedna nakon toga, 5. siječnja. Državno izborno povjerenstvo građanima će rezultate izbora, kako će oni pristizati s glasačkih mjesta, osim putem svoje web stranice, učiniti dostupnima i putem specijaliziranih mobilnih aplikacija.

Mobilna aplikacija za uvid u rezultate glasanja mIzbori namijenjena je javnosti za uvid u rezultate predstojećih izbora. Aplikacija je dostupna za mobilne operacijske sustave Android i iOS na sljedećim poveznicama: Google Play, App Store.

U ovoj će aplikaciji biti moguće pratiti podatke o odazivu birača i rezultatima izbora za predsjednika Republike Hrvatske u stvarnom vremenu, kako budu obrađivani. Rezultati će, zbog preglednosti, biti prikazivani isključivo u obliku postotaka, dok će svi detaljniji podaci i dalje biti dostupni putem web stranice DIP-a na adresi izbori.hr.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je i mobilne aplikacije za kontrolu zapisnika (Android, iOS), namijenjene prvenstveno članovima biračkih odbora na glasačkim mjestima.