Nova Samsungova značajka podsjetit će vas da uzmete lijek

Samsungova nova značajka, Medications Tracking, podsjeća korisnike na to kada trebaju uzeti neki lijek. Trenutno je dostupna u SAD-u, a očekuje se da će uskoro stići i globalno

Matej Markovinović subota, 23. prosinca 2023. u 18:38
📷 Foto: Samsung
Foto: Samsung

Samsung je predstavio Medications Tracking, novu značajku za aplikaciju Health koja pomaže korisnicima u tome da prate sve vezano uz lijekove – od toga u koje ih vrijeme trebaju uzeti, do toga kada trebaju otići po nove u ljekarnu.

Podsjetnici za uzimanje lijeka razlikovat će se prema tome koliko je on važan i koliko je „vremenski osjetljiv“. Primjerice, ako korisnik mora uzeti neki antibiotik točno u 15 sati i nema puno prostora za pomicanje tog vremenskog okvira, podsjetnici će biti nešto intenzivniji.

S druge strane, ako korisnik uzima suplemente koji možda nisu od tolike važnosti, pojavit će mu se samo jedan skočni prozor kao podsjetnik. Osim toga, unutar aplikacije Health nalazit će se i neke osnovne informacije o popularnim lijekovima, kao što su nuspojave i neželjene interakcije s drugim lijekovima ili pak hranom i pićem.

Značajka je trenutno dostupna samo korisnicima u SAD-u, a uskoro će stići i globalno.