Stižu poboljšanja za glasovne poruke na WhatsAppu

Iz WhatsAppa tvrde da su glasovne poruke omogućile ljudima brzo i jednostavno vođenje izražajnijih razgovora te lakše pokazivanje emocija, pa su ih odlučili dodatno poboljšati

Matej Markovinović četvrtak, 31. ožujka 2022. u 09:24

Budući da se na WhatsAppu svaki dan pošalje oko sedam milijardi glasovnih poruka, tvrtka ih je odlučila malo osvježiti i poboljšati. Naime, u sljedećim tjednima na platformu stižu nove značajke, uključujući mogućnost preslušavanja poruke tijekom čitanja drugih razgovora te bržeg reproduciranja (1,5x i 2x).

„Glasovne poruke omogućile su ljudima da brzo i jednostavno vode izražajnije razgovore. Pokazivanje emocija ili uzbuđenja putem glasa prirodnije je od teksta, a u mnogim situacijama glasovne poruke preferirani su oblik komunikacije na WhatsAppu“, stoji u službenom priopćenju. O poboljšanjima se na Facebooku prigodno oglasio i Mark Zuckerberg.

WhatsApp, dakle, nakon dugog čekanja omogućuje korisnicima pauziranje snimanja glasovnih poruka, što će svakako dobro doći onima kojima misli lako odlete. Dobra je vijest i da će se glasovne poruke moći i preslušati prije slanja. Podsjetimo, riječ je o opciji koju je WhatsApp najavio još krajem prošle godine.

WhatsaApp ističe i vizualne promjene. Tako će se, primjerice, glasovna poruka pojavljivati uz „valove“, odnosno vizualni prikaz zvuka, kako bi korisnici lakše mogli pratiti snimku. Na koncu valja istaknuti i Remember Playback značajku, koja omogućuje korisniku da nakon pauziranja nastavi slušati glasovnu poruku tamo gdje je i stao, čak i ako napusti razgovor.

Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

3 - smjerni podni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

35Hz – 30kHz, 90dB, 116dB, 200W, 8 ohma, 28 mm aluminijski visokotonac, za srednje do velike prostorije.

10.998 kn 1.459,69 € 14.100 kn Kupi

TWS party zvučnik

SHARP PS-919BK

14 sati reprodukcije, višebojni svjetlosni show s različitim načinima rada, 130W RMS, Bluetooth, IPX5.

899 kn 119,32 € Kupi