Stižu poboljšanja za glasovne poruke na WhatsAppu

Iz WhatsAppa tvrde da su glasovne poruke omogućile ljudima brzo i jednostavno vođenje izražajnijih razgovora te lakše pokazivanje emocija, pa su ih odlučili dodatno poboljšati

Matej Markovinović četvrtak, 31. ožujka 2022. u 09:24

Budući da se na WhatsAppu svaki dan pošalje oko sedam milijardi glasovnih poruka, tvrtka ih je odlučila malo osvježiti i poboljšati. Naime, u sljedećim tjednima na platformu stižu nove značajke, uključujući mogućnost preslušavanja poruke tijekom čitanja drugih razgovora te bržeg reproduciranja (1,5x i 2x).

„Glasovne poruke omogućile su ljudima da brzo i jednostavno vode izražajnije razgovore. Pokazivanje emocija ili uzbuđenja putem glasa prirodnije je od teksta, a u mnogim situacijama glasovne poruke preferirani su oblik komunikacije na WhatsAppu“, stoji u službenom priopćenju. O poboljšanjima se na Facebooku prigodno oglasio i Mark Zuckerberg.

WhatsApp, dakle, nakon dugog čekanja omogućuje korisnicima pauziranje snimanja glasovnih poruka, što će svakako dobro doći onima kojima misli lako odlete. Dobra je vijest i da će se glasovne poruke moći i preslušati prije slanja. Podsjetimo, riječ je o opciji koju je WhatsApp najavio još krajem prošle godine.

WhatsaApp ističe i vizualne promjene. Tako će se, primjerice, glasovna poruka pojavljivati uz „valove“, odnosno vizualni prikaz zvuka, kako bi korisnici lakše mogli pratiti snimku. Na koncu valja istaknuti i Remember Playback značajku, koja omogućuje korisniku da nakon pauziranja nastavi slušati glasovnu poruku tamo gdje je i stao, čak i ako napusti razgovor.

Foto: WhatsApp
Foto: WhatsApp