WhatsApp dostigao 2 milijarde korisnika

WhatsApp je jučer dostigao novi osobni rekord - 2 milijarde mjesečno aktivnih korisnika

Stjepan Bilić petak, 14. veljače 2020. u 13:00

WhatsApp je jučer, 12. veljače 2020. godine na službenom blogu objavio kako su stigli do 2 milijarde korisnika. Podsjetimo, magičnu brojku od milijardu korisnika WhatsApp je dostigao početkom veljače 2016. godine, nakon sedam godina postojanja. Inače WhatsApp je prvo inicijalno izdanje imao u siječnju 2009. godine.

Iz navedenih podataka vidljivo je kako popularnost WhatsAppa ubrzano raste. Do prve milijarde korisnika trebalo mu je dugih sedam godina, a do druge milijarde samo tri. Zadnjih pola milijuna korisnika je skupio u zadnje dvije godine.

Ubrzani rast za WhatsApp počeo je nakon akvizicije od strane Facebooka, koji je za njega platio visokih 19 milijardi dolara. Svoju popularnost je zaslužio time što mu je korisničko sučelje jednostavno, a samim time i njegovo korištenje. Zatim, opcije su mu logički raspoređene u menije i lako su dostupne, i ono najbitnije sva komunikacija je zaštićena end-to-end enkripcijom.

Potonje Whatsapovci posebno ističu u svojoj slavljeničkoj objavi na službenom blogu. Dodaju i kako se poruke čuvaju samo na vašem uređaju i kako ih nitko ne može pročitati. Dodaju da isto vrijedi i za pozive koje odradite preko njihove aplikacije – nitko ih ne može slušati, čak ni oni koji su razvili WhatsApp.

Također su ponovili svoje ranije obećanje kako ničim neće ugroziti sigurnost svojih korisnika te kako ostaju posvećeni ideji da privatno povežu svijet.