WhatsApp uskoro dobiva sučelje optimizirano za Android tablete

WhatsApp na Android tabletima dostupan je već neko vrijeme, no nezgodno ga je koristiti zbog sučelja koje je samo 'preslikano' s mobilne inačice. To bi se uskoro trebalo promijeniti

Matej Markovinović ponedjeljak, 6. ožujka 2023. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Korisnici popularne aplikacije za razgovore na tabletima, nisu imali prilagođeno sučelje većim zaslonima, već su bili primorani koristiti ono koje se nalazi i na mobitelima. No, najnovija beta verzija WhatsAppa (2.22.21.6) donosi sučelje optimizirano za Android tablete, odnosno 'split view' (podijeljeni pregled).

Naime, kada bi korisnici otvorili razgovore na verziji WhatsAppa za tablete, prikaz chata zauzimao bi im cijeli zaslon. To je na mobitelima sasvim prihvatljivo zbog manjih zaslona, ali tableti imaju prostora da sučelje aplikacije izgleda kao i na web verziji – odjeljak s kontaktima s lijeve i razgovor s desne strane.

Upravo to donosi ova beta verzija WhatsAppa, što će se vjerojatno svidjeti korisnicima koji ga koriste na svojim Android tabletima. Portal WABetaInfo objavio je kako optimizirano sučelje izgleda u praksi.

📷 Foto: WABetaInfo
Foto: WABetaInfo

Trenutno nije poznato kada će novo sučelje za tablete postati dostupno svim korisnicima WhatsAppa.