WhatsApp za Android postao je malčice sigurniji

Kako naslov kaže, WhatsApp za Android postao je sigurniji, dodana mu je opija prijave putem otiska prsta

Stjepan Bilić ponedjeljak, 4. studenog 2019. u 12:35

WhatsApp se kontinuirano razvija. Osim što se ispravljaju greške u kodu, nerijetko se dodaju i nove opcije. Ovog puta između ostalog dodana je i opcija prijave u aplikaciju putem otiska prsta.

Zahvaljujući tome, korisnici navedene aplikacije dobili su nov način skrivanja sadržaja primljenih i poslanih poruka. Nova značajka najviše će pomoći onim korisnicima koji svoje telefone drže otključanima cijelo vrijeme ili samo dio vremena, dok su primjerice doma ili na poslu.

Opcija je smještena unutar izbornika Privacy, nalazi se skroz na dnu i po defaultu je isključena. Korisnici imaju više mogućnosti na raspolaganju kada je u pitanju automatsko zaključavanje aplikacije. Korisnici mogu birati između tri vremenska intervala – istovremeno (čim se ugasi zaslon), nakon jedne minute ili nakon pola sata. Na istom mjestu mogu odabrati žele li da se prikazuju obavijesti o primljenim porukama ili ne.

Navedenu opciju WhatsApp za iOS ima već neko vrijeme, kao i opciju prijave putem skeniranja lica. Kada će potonja stići i na Android za sada nije poznato. Potonje znači kako vlasnici novih Pixel telefona neće moći zaštiti WhatsApp od znatiželjnih pogleda još neko vrijeme. Podsjetimo, Google je ove godine izbacio čitač otisaka prstiju te od naprednijih tehnologija za otključavanje uređaja koristi isključivo prepoznavanje lica.

Najnoviju inačicu aplikacije za Android možete preuzeti preko Google Play trgovine ili izravno s proizvođačevih internetskih stranica. Trenutno najnovija stabilna inačica nosi brojčanu oznaku 2.19.305 i zahtjeva pametni telefon s Androidom 4.0.3 ili novijim.