YouTube aplikacija na iOS-u i Androidu dobila osvježeni video player

Nova verzija YouTube aplikacije za iOS i Android donosi osvježenje koje će se posebice svidjeti onima koji često gledaju videozapise na punom zaslonu

Matej Markovinović srijeda, 2. veljače 2022. u 21:08

Oni koji su od ponedjeljka ažurirali te koristili Android i iOS aplikaciju za YouTube, zasigurno su primijetili novi izgled sučelja video playera prilikom prikazivanja videozapisa na punom zaslonu.

Riječ je o osvježenju koje uveliko olakšava ocjenjivanje, komentiranje i dijeljenje sadržaja, jer je za pristup tim opcijama kod stare verzije aplikacije bilo potrebno napraviti još koji dodatan korak, poput primjerice swipe-upa.

Napominjemo da se promjena uopće ne primijeti kada se videozapis gleda u portretnom prikazu, već samo kad se prikazuje na punom zaslonu. U nastavku pogledajte kako to izgleda u praksi.

Novi izgled sučelja. Foto: Screenshot/YouTube
Novi izgled sučelja. Foto: Screenshot/YouTube

Svakako valja istaknuti i činjenicu da je pregledavanje komentara postalo puno jednostavnije, jer je sada za njihovo otvaranje samo potrebno pritisnuti ikonicu oblačića pored dislajka, dok se nekad za to trebalo izaći iz punog zaslona te otići u portretni prikaz.

Lakše pregledavanje komentara. Foto: Screenshot/YouTube
Lakše pregledavanje komentara. Foto: Screenshot/YouTube

Iako nije riječ o nekoj revolucionarnoj promjeni, ovo će osvježenje svakako olakšati iskustvo onih koji često koriste YouTube na svojim pametnim telefonima ili tabletima.