Analitičar predviđa kako će iPhonei dobiti USB Type-C i Touch ID ispod zaslona

Analitičar Atherton Researcha, Jean Baptiste Su, predviđa kako će ovogodišnji iPhonei dobiti USB Type-C priključak, Touch ID senzor ispod zaslona, manji notch te obnovljenu fotografsku komponentu

Matija Pavlić ponedjeljak, 7. siječnja 2019. u 06:00

Glavni analitičar i potpredsjednik tvrtke Atherton Research, Jean Baptiste Su, u kolumni za internetsku stranicu uglednog Forbesa napisao je svoja predviđanja što se tiče novih modela iPhonea čije se službeno predstavljanje očekuje na jesen ove godine.

Appleovi iPhonei za 2019. godinu bi tako trebali doći s USB Type-C priključkom. Sadašnji modeli iPhonea koriste Lightning priključak, no valja podsjetiti kako je tvrtka iz Cupertina u svoje iPad Pro modele iz 2018. godine ugradila USB 3.1 Type-C priključak pa je lako moguće da će taj priključak dobiti i budući iPhonei.

Također, Apple bi u ovogodišnje iPhone mogao uključiti Touch ID smješten ispod zaslona uređaja (po uzoru na druge ovogodišnje konkurentske pametne telefone kao što je na primjer Samsungova Galaxy S10 serija).

Su spominje i nešto manji notch u odnosu na modele iz 2018. godine te obnovljenu fotografsku komponentu koja se bazira na novim Sonyjevim senzorima (možda čak i 3D kamera). Sve navedeno zasad su samo nepotvrđene glasine koje tvrtka iz Cupertina nije željela komentirati.