Black Shark 2 u traileru otkrio tanje rubove oko zaslona

Za koji dan Xiaomi će predstaviti gamerski mobitel Black Shark 2, dio specifikacija se već zna, a sada je došao i trailer koji otkriva tanje rubove oko zaslona u odnosu na prethodnika

Stjepan Bilić petak, 15. ožujka 2019. u 06:00

Xiaomi će za koji dan predstaviti novi gamerski mobitel iz linije Black Shark. Kako već zasigurno znate za nasljednika prošlogodišnjeg modela odabran je naziv Black Shark 2, iako je dotični zapravo treći model unutar te linije, drugi je bio Black Shark Helo.

Osim toga, do sada su zahvaljujući neumornim leakerima otkrivene i najbitnije specifikacije, one vezano uz procesor, radnu memoriju i sustav hlađenja. Ovogodišnji model temeljit će se na Snapdragonu 855, a ovisno o modelu imat će 8 GB ili 12 GB RAM-a.

Hlađenje komponenti bit će povjereno novom sustavu vodenog hlađenja – Liquid Cool 3. Ovogodišnji model zbog RGB logoa, bit će i nešto šareniji u odnosu na prethodna dva. Također će i korisničko sučelje biti dodatno prilagođeno novim ikonama koje dizajnom prate dizajn kućišta i općenito nabrijanu gamersku temu.

Kako se bliži dan službenog predstavljanja (18. ožujka 2019.) tako se Black Shark 2 sve više pojavljuje na plakatima i u videozapisima. Jedan od novijih teasera još jednom je potvrdio Snapdragon 855 SoC i 12 GB RAM-a dok je video trailer otkrio kako će rubovi oko zaslona ovog puta biti nešto manji.

Peter Wu, inače CEO tvrtke Black Shark otkrio je kako će Black Shark 2 stići s poboljšanom baterijom koja će u odnosu na onu u prethodnom modelu imati 60% bolje performanse. Štoviše, Wu navodi kako ova baterija spada u e-sports kategoriju.

Više detalja o Black Sharku 2 znat ćemo za par dana, kada ga Xiaomi i službeno predstavi.