Nakon Geekbencha Xiaomijev Black Shark 2 svratio i do AnTuTua

Xiaomi će za desetak dana predstaviti novi gamerski mobitel – Black Shark 2, većin specifikacija je poznata već sada, uključujući i rezultate popularnih benchmark testova – Geekbench i AnTuTu

Stjepan Bilić subota, 9. ožujka 2019. u 19:00

Xiaomi će uskoro predstaviti svoj drugi po redu gamerski mobitel iz linije Black Shark. Ni ovog puta Xiaomi nije previše komplicirao oko naziva pa će uređaj kako već zasigurno znate na tržište stići pod nazivom Black Shark 2.

Zadnjih mjeseci je  dosta informacija o njemu procurilo na Internet, što od strane leakera što od strane državnih agencija, poput kineske regulatorne agencije TENAA. Zahvaljujući njima, uređaj nije potpuna nepoznanica. Podsjetimo, Black Shark 2 temeljit će se na Qualcommov najnovijem SoC-u Snapdragonu 855 (ranije se spominjao Snapdragon 845) koji se nalazi i u mnogim drugim ovogodišnjim flagshipima.

Ovisno o modelu, imat će 8 GB ili 12 GB RAMA-a te 128 GB podatkovnog prostora. Kod gamerskih mobitela kamere su manje bitna značajka jer se ionako očekuje da će korisnici većinu vremena provoditi igrajući igre nego fotografirati i snimati videozapise, ali svejedno Xiaomi prati trendove pa će i Black Shark imati dvije pozadinske kamere.

Kako bi što više konkurirao ostalim proizvođačima gamerskih mobitela, a posebno Razeru, Xiaomi će na ovogodišnjem modelu dodati i osvjetljeni (RGB) logo, koji će se poput Razerovog nalaziti na stražnjoj strani kućišta. Prema ranijim glasinama dijagonala zaslona bit će 5,99“, a sada je poznata i razlučivost – AnTuTu je detektirao razlučivost od 2.340 x 1.080 točaka čime potvrđuje ranije glasine oko FHD+ zaslona.

Da bi u konačnici trebala biti predstavljena dva modela potvrđeno je od stane popularnih benchmarka – Geekbencha i AnTuTua. Geekbench je u svoju bazu upisao model s 12 GB RAM-a, a AnTuTu model sa 8 GB RAM-a. AnTuTu je također potvrdio kako će se Black Shark 2 temeljiti na Snapdragonu 855 i Adreno 640 grafici te kako će imati 128 GB interne memorije i najnoviju inačicu Androida – 9.0 Pie.

Što se performansi tiče, Black Shark 2 po njima ne odskače previše u odnosu na druge mobitele sa Snapdragonom 855. Primjerice, gamerski Black Shark 2 je osvojio 359.973 boda, dok je ne gamerska Xperia XZ4 (sada - Xperia 1) osvojila 395.721 bod, odnosno 35.748 bodova više. No, isto tako je znatno nadmašio Razer Phone 2, koji je u istom testu osvojio 283.397 bodova, što je 76.576 bodova manje nego što je osvojio Black Shark 2.

No, imajte na umu kako je Black Shark 2 još uvijek službeno testni uređaj, pa za krajnji sud o njegovim performansama treba pričekati njegov dolazak na tržište i novu seriju testiranja. Xiaomi ima još barem desetak dana da osmisli dodatne optimizacije koje bi bi osigurale prednost na tržištu u odnosu na konkurenciju.