Black Shark 2 imat će RGB logo

Polako, ali sigurno šarena osvjetljenja s računalnih komponenti stižu i na mobilne uređaje – nakon Razer Phonea 2, osvjetljenji logo stiže i na Xiaomijev gamerski mobitel Black Shark 2

Stjepan Bilić nedjelja, 14. listopada 2018. u 20:04

Zadnjih par godina gotovo da nema ni jedne računalne komponente koja nije dobila nadogradnju u vidu RGB osvjetljenja. Tom se društvu sada polako, ali sigurno pridružuju i mobiteli.

Podsjetimo, nedavno je predstavljen Razer Phone 2 koji je sa stražnje strane dobio osvjetljeni logo, a uskoro će istu pomodariju dobiti i Black Shark 2. Riječ je o drugom po redu Xiaomijevom gamerskom mobitelu čiji se video nedavno pojavio u javnosti.

U videu se jasno vidi kako je Xiaomi odlučio sa stražnje i bočnih strana kućišta postaviti RGB osvjetljenje. S bočnih strana osvjetljenje je nešto diskretnije, u vidu kraćih linija, dok se na stražnjoj strani kućišta nalazi poveće stilizirano slovo „S“ koje predstavlja logo serije Shark.

Black Shark 2 trebao bi prema TENAA-inim podacima imati 5,99-inčni zaslon i bateriju od 4.000 mAh kao i njegov prethodnik, no uz nešto manje dimenzije kućišta – 160 x 75,26 x 8,7 milimetara.

Za sada nema informacija vezano uz ostatak hardvera, ali teško da će jedina novost koja će stići s Black Sharkom 2 biti RGB osvjetljenje. Ako hardver i ostane identičan originalnom Black Sharku, za očekivati je barem noviji Android OS te dodatne softverske optimizacije.

Kakav će točno hardver imati Black Shark 2 saznat ćemo uskoro. Xiaomi je već postavio službenu internetsku stranicu kojom najavljuje skori dolazak novog modela.