FCC-ov palac gore za Xperiju L3

Američki FCC dao je zeleno svjetlo za Xperiju L3 čime je otkrio i neke do sada nepoznate pojedinosti o ovom mobitelu, ovogodišnji L model imat će umjesto MediaTekovog, Qualcommov SoC - Snapdragon 660

Stjepan Bilić četvrtak, 3. siječnja 2019. u 18:00

Početkom listopada 2018. godine zahvaljujući leakerima @OnLeaks i @MySmartprice saznali smo kakva će dizajn imati ovogodišnja Xperia L3 iz cjenovno pristupačnije linije L. Sada kada je i američka Federalna komisija za komunikacije dala zeleno svjetlo za njegov izlazak na tržište postale su poznate i do sada neke nepoznate pojedinosti.

Primjerice, Xperia L3 ovog će puta umjesto s MediaTekovim SoC-om, stići s Qualcommovim Snapdragonom 660. Shodno tomu, kupci ovog modela mogu očekivati znatno bolje performanse u odnosu na prošlogodišnji model koji je pogonjen od strane MediaTekovog MT6737T SoC-a.

Vezano uz radnu memoriju Xperia L3 naći će se u zlatnoj sredini u odnosu na ostale Xperije. Različiti izvori navode kako će biti opremljena s 3 GB RAM-a. Kako je riječ o modelu iz srednjeg segmenta ponude imat će samo tri kamere – dvije stražnje i jednu prednju.

Prema izvorima s prednje strane nalazit će se kamera od 8 MP, a sa stražnje kamere od po 13 MP i 5 MP. Također, novi L3 model trebao bi biti i prvi unutar svoje linije koji će stići s USB-C konektorom. Unatoč tome, Xperia L3 trebala bi zadržati 3,5-milimetarski audio port.

Budući da će Xperia L3 imati 5,7-inčni zaslon razlučivosti 1.440 x 720 točaka za očekivati je da će baterija kapaciteta 3.400 mAh s jednim punjenjem izdržati cjelodnevno korištenje. Sony je najavio svoj dolazak na CES 2019 na kojemu se između ostalih Xperija, očekuje predstavljanje i ovog modela.