Galaxy A90 na kraju ipak bez slidera?

Novi val glasina vezano uz Galaxy A90 govore kako mu se kamere ipak neće nalaziti iza slidera, već će tradicionalno biti postavljene na prednju i stražnju kućišta

Stjepan Bilić utorak, 2. srpnja 2019. u 06:00

Zadnjih mjeseci u medijima su se pojavljivale različite informacije o Galaxyju A90. Jedna od njih je i ona o selfie kameri koja je trebala imati dvostruki mehanizam – slider i rotacijski kako bi se ista kamera mogla upotrijebiti za snimanje selfia, ali i standardnih fotografija.

Sada stižu potpuno drugačije informacije, ne samo da neće biti rotacijskog mehanizma, već neće biti ni slidera. U prijevodu, Galaxy A90 imat će standardnu postavu kamera – s prednje i stražnje strane koje će cijelo vrijeme biti vidljive.

Prema izvoru (@OnLeaks) mogu se očekivati dva modela – SM-A905 i SM-A908, a jedan od njih bi trebao u nastavku naziva imati i oznaku Pro. Izvor navodi kako će se oba modela temeljiti na Snapdragon 855 čipu što će ujedno biti i prvi put da se unutar serije Galaxy A koristi Qualcommov premium čip.

Za model SM-905 izvor navodi kako će sa stražnje strane imati tri kamere rezolucija 48 MP, 12 MP i 5 MP te podršku za Tilt OIS. Ako je suditi prema kamerama, ovo bi mogao biti spomenuti Galaxy A90 Pro model. Što se zaslona tiče ovaj model bi trebao imati 6,7“ Super AMOLED Infinity-U zaslon razlučivosti QHD+.

SM-A908 odlikovat će se nešto skromnijim specifikacijama. Zaslone će biti iste dijagonale i tipa kao kod SM-A905 modela, ali će imati manju razlučivost, umjesto QHD izvor spominje FHD+ razlučivost. Zatim tu je i malčice drugačija, zapravo slabija, konfiguracija kamera sa senzorima od 48 MP, 8 MP i 5 MP. No kao utješna nagrada sa SM-A908 spominje se podrška za 5G mreže, koju snažniji SM-A905 model navodno neće imati.