Galaxy M31 stiže krajem veljače s baterijom od 6.000 mAh

Samsung će krajem veljače predstaviti novi mobitel iz serije Galaxy M – model oznake M31 stiže s baterijom kapaciteta 6.000 mAh

Stjepan Bilić utorak, 11. veljače 2020. u 14:42

Današnji dan, odnosno večer prema našem vremenu bit će rezervirana za UNPACKED 2020 događaj na kojem će Samsung predstaviti novu Galaxy S20 seriju pametnih telefona, a najvjerojatnije i Galaxy Z Flip. No to neće biti zadnji telefoni koje će Samsung u ovom mjesecu predstaviti, Samsung je na svojim službenim stranicama otkrio kako krajem veljače stiže i jedan model iz serije Galaxy M.

Radi se o telefonu Galaxy M31 kojim će Samsung zamijeniti prošlogodišnji M30. Shodno tomu, specifikacije će mu biti snažnije u odnosu na još uvijek aktualni Galaxy M30. Izvor kao jedno od poboljšanja navodi bateriju čiji će kapacitet biti okruglih 6.000 mAh.

Ovisno o izvoru, odnosno izvorima, novi Galaxy M31 trebao bi se temeljiti ili na Snapdragonu 665 ili na Exynosu 9611. Na službenim renderima vidi se jasan utjecajnove Galaxy S20 serije i na dizajn ovogodišnje Galaxy M serije. Galaxy M31 imat će na stražnjoj strani kućišta, u gornjem lijevom kutu, kvadratni otok unutar kojeg će se smjestiti četiri kamere. Točne specifikacija kamera u ovom trenutku nisu poznate, no zna se kako će glavna imati 64 MP senzor.

S prednje strane nalazit će se po običaju zaslon. Isti će biti Super AMOLED, FHD+ razlučivosti i s centralno postavljenim izrezom u obliku kapljice vode. Budući da Samsnug svoje telefone već neko vrijeme oprema sa zaslonima s punch-hole otvorima, čini se kako će novi M31 dobiti stariji model zaslona kako bi se potrošile zalihe sa skladišta.

Renderi otkrivaju i kako je riječ o starijem tipu zaslona koji nema integriran čitač otiska prsta. Shodno tomu, Galaxy M31 imat će standardni čitač otiska prsta koji će se nalaziti na stražnjoj strani kućišta.

Navedeni telefon bit će službeno predstavljen 25. veljače 2020. godine. Navedeni telefon najprije će biti dostupan na indijskom tržištu, a potom bi trebao stići i na ostala, sad da l' pod istim nazivom ili drugačijim, znat će se kasnije.