Google će osigurati 7 godina rezervnih dijelova za Pixel 8 i Pixel 8 Pro

Uz softversku podršku od sedam godina, sada je potvrđeno da će Google osigurati i sedam godina rezervnih dijelova za nedavno predstavljeni Pixel 8 i Pixel 8 Pro

Matej Markovinović nedjelja, 8. listopada 2023. u 17:30

Google je ovoga tjedna predstavio Pixel 8 i Pixel 8 Pro. Uz nekoliko značajnih nadogradnji, većini je u oko ipak upalo to da će novi Pixeli imati čak sedam godine softverske podrške koja uključuje velike OS nadogradnje i sigurnosne zakrpe.

No, to neće biti jedina stvar koju će Google nuditi svojim korisnicima. Direktorica upravljanja proizvodima u Googleu, Soniya Jobanputra, potvrdila je za Android Authority da će tvrtka osigurati sedam godina rezervnih dijelova za Pixel 8 i Pixel 8 Pro.

„Rezervni dijelovi bit će dostupni korisnicima sedam godina. Osiguravanje dijelova dio je naše obveze da korisnici mogu održati svoj hardver na životu“, rekla je Jobanputra.

Detalje, doduše, nije otkrila. Nagađa se da će Google rezervne dijelove u SAD-u nuditi preko svog partnera iFixita dok će ih se u Europi i Indiji moći kupiti putem njihove službene stranice.