Google Pixel 4 za četiri aplikacije blokira rad na 90 Hz

Prema pisanju internetske stranice 9to5Google, Google Pixel 4 i Pixel 4 XL uređaji blokiraju 90 Hz način rada u četiri aplikacije među kojima i dvije Googleove

Matija Pavlić subota, 26. listopada 2019. u 23:41

Nastavljaju se "kontraverze" oko zaslona s osvježavanjem od 90 Hz na Googleovim Pixel 4 i Pixel 4 XL mobilnim uređajima. Takozvani Smooth Display sustav u navedenim mobilnim uređajima automatski određuje frekvenciju osvježavanja od 60 ili 90 Hz ovisno o situaciji.

Tako je utvrđeno kako se opcija osvježavanja na 90 Hz automatski blokira kada je svjetlina uređaja postavljena niže. Sada je prema pisanju internetske stranice 9to5Google utvrđeno kako navedeni uređaji blokiraju i 90 Hz način rada u barem četiri aplikacije WeChat, Pokemon Go te začudo i u Googleovim aplikacijama Waze te Google Maps.

U slučaju Pokemon GO-a frekvencija osvježavanja zaslona je smanjena na 30 Hz kako aplikacija ne bi previše utjecala na autonomiju uređaja. Kod aplikacije WeChat osvježavanje od 90 Hz je blokirano zbog određenih problema sa stabilnošću aplikacije (trebalo bi biti riješeno nekom budućom nadogradnjom).

Za Google Maps i Waze razlog blokiranja aplikacija na 60 Hz nije poznat, no vjerojatno se također radi o načinu uštede baterije.

Zasad ostaje nejasno može li se ova ograničenja u četiri navedene aplikacije zaobići uporabom developerske opcije "Force 90 Hz".