Google Pixel 5: Snapdragon 765G, polikarbonat i senzor otisaka prstiju sa stražnje strane

Sudeći prema već prije poznatim informacijama i renderima koje donosi OnLeaks poznato je kako će Pixel 5 imati polikarbonatsko kućište, Snapdragon 765G čip i trostruku stražnju kameru

Matija Pavlić nedjelja, 23. kolovoza 2020. u 06:00

Već se neko vrijeme pojavljuju informacije o novoj generaciji Pixel uređaja. Prva i najvažnija informacija koja je zapravo poznata već od ranije je da će Pixel 5 napraviti odmak od dosadašnje prakse te neće imati flagship Qualcomm procesor iz Snapdragon 800 serije. Novi Pixel 5 trebao bi koristiti Snapdragon 765G procesor.

Poznati leaker OnLeaks i stranica Pricebaba zajedno donose nove informacije o ovom telefonu koji bi sudeći prema priloženim renderima trebao imati polikarbonatsko unibody kućište te klasični senzor otisaka prstiju smješten sa stražnje strane.

Također, trebao bi imati trostruku stražnju kameru te mali otvor za selfie kameru s gornje lijeve strane uređaja. Sve u svemu dizajnom dosta podsjeća na aktualni nedavno predstavljeni Pixel 4a model. Bazni model Pixel 5 pametnog telefona doći će s 128 GB interne neproširive memorije te zaslonom od 5,7 ili 5,8 inča.

Dimenzije novog telefona bi trebale biti 144,7 x 70,4 x 8,1 milimetara. Tipka Power kao i tipka za kontrolu glasnoće nalaziti će se na desnoj strani uređaja, a utor za SIM karticu s lijeve. S donje strane uređaja nalazi se USB Type-C priključak i dva otvora za zvučnike (nema 3,5-milimetarskog priključka).

Na kraju valja dodati kako Jon Prosser s YouTube kanala FrontPageTech (FPT) spominje kako će osim crne varijante Pixel 5 pametnog telefona u ponudi biti i zelenkasta inačica. Kada će točno Pixel 5 stići na tržište zasad nije poznato. Google planira predstaviti i Pixel 4a 5G model s također 128 GB u baznom modelu.