Googleov prvi sklopivi mobitel osvanuo na videozapisu

Google će navodno predstaviti svoj prvi sklopivi mobitel već 10. svibnja. Očekuje se da će imati prepoznatljivi sustav kamera viđen na prethodnim Pixel modelima te da će ga pogoniti Tensor G2 SoC

Matej Markovinović ponedjeljak, 24. travnja 2023. u 16:54
Pixel Fold 📷 Screenshot: Twitter, Kuba Wojciechowski
Pixel Fold Screenshot: Twitter, Kuba Wojciechowski

Nije novost da Google radi na svom prvom sklopivom mobitelu, iako se često moglo pročitati u stranim medijima da je riječ o tvrtkinom najtajnovitijem projektu ikada. Pixel Fold, kako će se zvati, osvanuo je na renderima još u studenom prošle godine, a sada ga se dočepao i leaker Kuba Wojciechowski.

Kratki videozapis sklapanja Pixel Folda, objavio je na Twitteru.

Odmah se razaznaje da Pixel Fold izgleda baš kao i na renderima te da zbog svojih okvira podsjeća na Oppov Find N2. Sustav kamera nije prikazan, ali Googleov sklopivi mobitel vjerojatno će imati svoj prepoznatljiv „vizir“ na leđima, kakav ima peta i šesta serija Pixela.

Kad je riječ o specifikacijama, tu još ništa nije službeno. Navodno će Pixel Fold imati unutarnji, 7,6-inčni zaslon te vanjski od 5,6 inča. Oba će biti OLED te će imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Očekuje se da će ga pogoniti Googleov Tensor G2 SoC s do 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Prema prethodno objavljenim informacijama, Pixel Fold koštat će 1.799 dolara, a Google bi ga trebao predstaviti javnosti na svojoj I/O konferenciji 10. svibnja. Mobitel će biti dostupan za kupnju u sivoj i bijeloj boji.