Huawei Mate 30 Pro imat će 90-hercni zaslon

Mate 30 Pro koji bi trebao biti predstavljen u listopadu pojavio se na prvim renderima otkrivši tako mogući dizajn i broj kamera

Stjepan Bilić ponedjeljak, 17. lipnja 2019. u 13:00

Huawei bez obzira na sve probleme koji su ga snašli u zadnjih mjesec dana i dalje marljivo radi na novim mobitelima. Jedan od njih je i Mate 30 Pro čije se službeno predstavljanje očekuje negdje tijekom listopada 2019.

Trenutno nema previše poznatih detalja, tek pokoja glasina o specifikacijama te par rendera koji otkrivaju kakav bi mogao biti konačni dizajn uređaja. Prema rendrima, s prednje strane će Mate 30 Pro izgledati onako kako bi Galaxy S10+ izgledao da ga gledate u zrcalu – prednja strana je gotovo identična, jedino su selfie kamere umjesto s desne smještene na lijevu stranu zaslona. Selfie kamera je također dvije, a koje su im specifikacije trenutno nije poznato. Zahvaljujući tome što su selfie kamere smještene u punch-hole prorez zaslon dominira prednjom stranom uređaja.

Renderi ujedno otkrivaju kako će Mate 30 Pro imati skener otiska prsta integriran u sam zaslon što je čest slučaj u zadnje vrijeme i s drugim mobitelima, drugih proizvođača. Inače što se tiče samog zaslona, glasine govore kako je riječ o 6,71“ AMOLED zaslonu koji se ističe brzinom osvježavanja od 90 Hz.

Kao i uvijek, Huawei će nove Mate uređaje temeljiti na vlastitom procesoru (SoC) – Kirinu 985 koji je zadnji koji ne podliježe američkim sankcijama. Mate 30 Pro trebao bi stići u konfiguraciji s 5G modemom – Balong 5000.

Stražnja strana uređaja razlikovat će se u odnosu na Mate 20 Pro. Kamera će biti više, četiri točnije, a bit će postavljene u „V“ formaciju. Izvor navodi kako će Mate 30 Pro imati optički zum do 5X te digitalni do 50X. Mate 30 Pro imat će bateriju kapaciteta 4.200 mAh i shodno trendovima, baterija će podržavati 55-vatnu tehnologiju brzog punjenja.

Od dostupnih boja kućišta izvor za sada spominje njih sedam – Black, Red, Gold White, Blue, Chrome White, Classic Blue i Classic Red. Zadnje dvije su gradijentne. Za sada sve navedeno uzmite s malom dozom sumnje, barem dok se o navedenom uređaju ne oglasi proizvođač.