Iduća nadogradnja OxygenOS-a riješit će na OnePlus 8 Pro telefonima problem "rendgenskog vida"

OnePlus je odlučio s idućom nadogradnjom OxygenOS-a onemogućiti rendgenski vid kamerama na telefonu OnePlus 8 Pro

Stjepan Bilić srijeda, 20. svibnja 2020. u 19:37

Nedavno je otkriveno kako OnePlus 8 Pro, najnoviji i ujedno najmoćniji OnePlusov telefon ima i jedan malčice nezgodan feature – rendgenski vid koji kamerama omogućava da vide kroz plastiku i tanje slojeve odjeće. Podsjetimo, za gore navedeno zaslužna je jedna od četiri kamere na telefonu koju proizvođač naziva još i Color filter kamerom, a koja omogućava snimanje fotografija sa zanimljivim efektima.

Iako će većina korisnika navedenu kameru i koristiti na način na koji je zamišljen u OnePlusu su svjesni kako postoji i dio korisnika koji će navedenu značajku pokušati zloupotrijebiti, ne bi li pomoću nje vidjeli i nešto što nije bilo namijenjeno njihovim očima. Stoga su na OnePlus 8 Pro uređajima plasiranim na kineskom tržištu, koji koriste HydrogenOS, odlučili odmah onemogućiti sporni filter, kako kažu, „iz opreza", jer su se na kineskim društvenim mrežama počele pojavljivati lažne informacije vezano uz ovu temu.

Na ostalim uređajima koji su plasirani na drugim tržištima Photochrom filter ostaje u izvornom obliku još neko vrijeme. Barem još koji tjedan dok nadogradnja operacijskog sustava OxygenOS koja će ovaj propust ispraviti ne bude spremna za distribuciju. Kad bude, bit će plasirana OTA putem.

Iz OnePlusa su uputili ispriku svima koji se nelagodno osjećaju i koji su zabrinuti zbog mogućeg narušavanja privatnosti. No također su napomenuli kako kamera „ne vidi“ kroz deblje materijale, što bi značilo da se do dolaska nadogradnje toplije oblačite.