iPhone 6S ne želi se upaliti? Apple nudi besplatan popravak

Nekoliko serija iPhonea 6S proizvedenih do kolovoza ove godine ima ugrađeni problem zbog kojeg se nekada uređaj ne može uključiti

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 7. listopada 2019. u 06:00

U Appleu su primijetili kako nekoliko serija iPhonea 6S i 6S Plus proizvedenih od listopada 2018. pa sve do kolovoza ove godine imaju ugrađenu manu. Uređaje s ovim problemom nije moguće uključiti, a izvorište problema jest jedna ugrađena komponenta koja ima tendenciju zakazati.

Ako ste, dakle, nabavili nešto noviji iPhone 6S (iako je isti prvi puta u prodaju pušten još krajem 2015. godine), možete na ovim stranicama provjeriti je li i vaš uređaj zahvaćen navedenom problemom.

Pokaže li provjera serijskog broja da jest, Apple će vam ponuditi besplatni popravak u najbližem ovlaštenom servisu.

Tu je i nekoliko ograničenja. Primjerice, ima li predmetni iPhone napuknut ekran, prije nego obave popravak naveden na početku teksta, Appleovi će serviseri morati zamijeniti i njega. Mobiteli kupljeni unutar Europskog ekonomskog područja mogu se na servis donijeti unutar istog područja, čak i u drugoj zemlji, a popravak se može obaviti samo unutar dvije godine od kupnje uređaja i on ne produžuje razdoblje jamstva izvorno vezano uz uređaj.