Još jedan izvor tvrdi kako ovogodišnji iPhonei stižu s USB Type-C priključkom

Ponovno se javljaju glasine kako će ovogodišnji iPhonei koji će biti predstavljeni idućeg mjeseca, umjesto klasičnog Lightning priključka dobiti USB Type-C priključak

Matija Pavlić srijeda, 21. kolovoza 2019. u 19:00

Već dugo postoji glasina kako će ovogodišnji iPhonei koje će Apple predstaviti na jesen zamijeniti Lightning priključke s USB Type-C priključcima (po uzoru na iPad Pro modele).

Jedna od mogućih prednosti USB Type-C priključka je i brzo punjenje baterije (aktualni iPhonei se isporučuju s Lightning punjačem od 5 W).

Nova glasina s Twittera koju je objavio leaker pod imenom ChargerLAB, a bazira se na neimenovanom izvoru iz samog Cupertina potvrđuje informaciju od USB Type-C priključku te navodi kako će se s novim iPhoneima u kutiji naći i USB Type-C punjač.

Ipak, moguće je da će se tvrtka iz Cupertina odlučiti na kombinaciju kabela gdje se na ovogodišnjim iPhoneima i dalje nalazi Lightning priključak, a spomenuti spomenuti USB Type-C priključak se nalazi s druge strane kabela. Novi iPhonei bit će predstavljeni idućeg mjeseca, najvjerojatnije 10. rujna.

 Ulaznice za događanja