LG za CES 2020 sajam priprema telefon Neon Plus

LG će tijekom CES 2020 sajma u Las Vegasu predstaviti i jedan telefon iz nižeg razreda – Neon Plus koji će po specifikacijama biti slabiji, ali se zato očekuje niža cijena

Stjepan Bilić ponedjeljak, 30. prosinca 2019. u 20:45

Početkom iduće godine održat će se CES 2020 sajam u Las Vegasu. LG će tih dana predstaviti i telefon Neon Plus koji će sudeći prema specifikacijama biti namijenjen nezahtjevnim korisnicima.

Na renderima koji su se ovih dana pojavili na Internetu vidi se kako je riječ o telefonu iz donjeg segmenta ponude. Zaslon mu ne prekriva cijelu prednju stranu, štoviše praznog prostora s gornje i donje strane kućišta ima dosta. Prostor iznad zaslona LG je iskoristio za smještaj slušalice i prednje kamere dok je donji dio ostao prazan, renderi ne prikazuju čak ni logo tvrtke koji je smješten na stražnju stranu uređaja.

Foto: Android Headlines
Foto: Android Headlines

Da je riječ o telefonu iz srednjeg, možda čak i donjeg segmenta najbolje otkriva broj i razlučivost kamera. Sa svake strane kućišta naći će se samo po jedna kamera. Prednja, takozvana selfie kamera imat će razlučivost od 5 MP, a stražnja od 8 MP. Iako dizajn okvira oko stražnje kamere sugerira kako se radi o telefonu s dvije kamere, dodatno „oko“ na poleđini je zapravo bljeskalica.

Koliko će radne i podatkovne memorije imati za sada nije poznato, no više od 3 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu bilo bi nerealno za očekivati. Renderi otkrivaju kako će pored standardnih tipki za uključivanje i podešavanje glasnoće Neon Plus imati i tipku za pokretanje Google Assistanta. Ostale tipke za rad s telefonom bit će softverske. Začudo LG je odlučio na novom telefonu zadržati i dio starijih tehnologija, primjerice, 3,5-milimetarski audio port te microUSB port za punjene baterije. Ostale specifikacije za sada nisu poznate.