Meizu M8 Lite na TENAA-inim stranicama

Na internetskim stranicama TENAA-e zabilježen je još jedan mobitel tvrtke – Meizu – Meizu M8 Lite koji će se sukladno nazivu temeljiti na slabijem hardveru

Stjepan Bilić utorak, 28. kolovoza 2018. u 12:55

Kineska regulatorna agencija TENAA na svojim je internetskim stranicama zabilježila još jedan mobitel tvrtke Meizu. Riječ je o Lite inačici modela M8 koja se trenutno razvija pod kodnom oznakom M816Q, a koja će na tržište najvjerojatnije stići kao Meizu M8 Lite.

Shodno nazivu takav je i hardver, slabiji. Mobitel se temelji na neimenovanom četverojezgrenom procesoru brzine 1,3 GHz, ima 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Srećom, Meizu je dodao podršku za memorijske kartice (microSD9 pa će kupci ovog modela moći naknadno proširiti podatkovni prostor za do 128 GB.

Meizu M8 Lite ima samo dvije kamere, sa svake strane po jednu. Na stražnjoj strani nalazi se kamera razlučivosti 13 MP, a s prednje kamera od 5 MP. Na stražnju stranu je postavljena i bljeskalica (dual-tone LED) te skener otiska prsta.

Prema dostupnim fotografijama Meizu M8 Lite neće imati zaslon sa notchem. Dijagonala zaslona je povelikih 5,7 inča, omjer stranica je 18:9, a rezolucija HD+. Energiju potrebnu za rad mobitel će crpiti iz baterije kapaciteta 3.100 mAh. Softversku stanu uređaja čini Android platforma, i to poprilično nova – Android 8.1 Oreo.

Dimenzije uređaja su 148,09 x 73 x 8,4 milimetara, a težina 145 grama. Što se boja kućišta tiče, Meizu nije previše eksperimentirao već se odlučio za sigurne boje – crnu i bijelu. Detaljnije specifikacije dostupne su ovdje.