Nadogradnju na OxygenOS 10 dobit će i OnePlus 5

OnePlus je na nedavnom događaju na kojem je predstavio nove pametne telefone službeno najavio kako će OxygenOS 10 dobiti i stariji modeli, uključujući i OnePlus 5

Stjepan Bilić nedjelja, 13. listopada 2019. u 13:00

OnePlus je 10. listopada održao događaj na kojemu je predstavio nove pametne telefone – OnePlus 7 Pro te njegovu posebnu, McLaren Editon, izvedbu. Dio vremena tvrtka je odvojila i za informiranje okupljenih vezano uz nadogradnju starijih modela na najnoviji OxygenOS 10.

Prvi čovjek tvrtke, Carl Pei, najavio je kako će najnoviju inačicu operacijskog sustava dobiti svi uređaji koje je tvrtka predstavila u zadnje dvije godine. Možda se ne čini mnogo, no kako OnePlus ima ubrzan tempo izdavanja novih mobitela, OxygenOS 10 dobit će četiri modela – OnePlus 5, OnePlus 5T, OnePlus 6, OnePlus 6T. OnePlus 7 je već dobio nadogradnju pa njega nećemo računati.

Podsjetimo, OnePlus 5 predstavljen je sredinom 2017. i tada je stigao s Oxygenom koji se temeljio na Androidu 7.1.1. Nadogradnje ipak neće stizati po ključu – stariji imaju prednost. OnePlus 5 i OnePlus 5T zadnji će dobiti nadogradnju na OxygenOS 10. Kada točno nisu se izjasnili, no jesu okvirno – tijekom drugog kvartala 2020. godine.

OxygenOS 10 će najprije stići na novije OnePlus 6 i OnePlus 6T modele. Beta inačica stiže još ovog mjeseca, a finalno izdanje tijekom studenog 2019.