Nokia 2 neće dobiti nadogradnju na Android Pie

Kako se čini HMD Global neće predstaviti nadogradnju na Android Pie za svoj entry-level pametni telefon Nokia 2 predstavljen u listopadu 2017. godine

Matija Pavlić petak, 28. lipnja 2019. u 22:50

HMD Global je pametni telefon Nokia 2 u prodaju pustila u listopadu 2017. godine. Riječ je o entry-level uređaju koji se bazira na Snapdragon 212 čipu, Adreno 304 grafici, 5-inčnom zaslonu s rezolucijom od 1280 x 720 piksela, 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije.

Kada je stigla na tržište Nokia 2 se bazirala na operativnom sustavu Android 7.1.1 Nougat. Početkom ove godine stigla je i nadogradnja na Android 8.1 Oreo, no ne i bez problema vezanih za performanse samog mobilnog uređaja.

Kod predstavljanja uređaja 2017. godine korisnicima je obećana dvogodišnja podrška što se tiče novih inačica operativnog sustava Android, međutim to će obećanje prema svemu sudeći biti prekršeno. Administrator Nokia zajednice za korisnike objašnjava kako nije planirana službena nadogradnja Nokia 2 pametnog telefona na Android 9.0 Pie.

Osoblje Nokijine korisničke podrške ranije je iznosilo nešto drugačije informacije, Android Pie nadogradnja će doći na Nokia 2 uređaj ali nije ponuđen nikakav vremenski okvir što se tiče dolaska te nadogradnje.