Nova boja i više RAM-a za Xiaomijev Mi 8 Lite

TENAA je otkrila kako Xiaomi sprema novu inačicu mobitela Mi 8 Lite koja će uz novu boju kućišta dobiti i veću količinu radne memorije (RAM)

Stjepan Bilić ponedjeljak, 22. listopada 2018. u 16:30

Krajem prošlog mjeseca Xiaomi je predstavio dva nova mobitela – Mi 8 Pro i njegovu lakšu inačicu Mi 8 Lite. Kineska regulatorna agencija sada otkriva kako bi uskoro na tržište trebao stići i dodatni Mi 8 Lite model koji će se od sadašnjih razlikovati po boji kućišta i većoj količini radne memorije.

Novi Mi 8 Lite model izlistan je na TENAA-inim internetskim stranicama pod kodnom oznakom M1808D2TT i kako vidite iz priloženih fotografija dobio je novu boju, zapravo dvije. Dok je stražnja strana kućišta crna, okvir kao i rubovi oko stražnjih kamera i skenera otiska prsta crvenkasto/ružičaste su boje.

Prema izvoru ovo nije jedina novina koju će dobiti novi model. Tu je i veća količina radne memorije koja će biti povećana sa sadašnjih 4 GB i 6 GB na 8 GB RAM-a. No, prema izvoru Xiaomi nije radio samo na povećavanju, već i na smanjivanju specifikacija. Izvor navodi postojanje i modela s 32 GB podatkovnog prostora te s baterijom kapaciteta 3.250 mAh, što je smanjenje kapaciteta za 100 mAh.

Ostatak specifikacija ne bi se trebao mijenjati – Mi 8 Lite i dalje bi trebao imati 6,26-inčni FHD+ zaslon, Snapdragon 660, kamere od 12 MP i 5 MP sa stražnje strane te kameru od 24 MP s prednje strane.