OnePlus 10 Pro razočarao na testu kamere DxOMarka

Mjesec dana nakon što je izašao na globalno tržište, OnePlus 10 Pro našao se u rukama DxOMarka. Nakon opsežnog testiranja, rezultati kamere pomalo su razočaravajući

Matej Markovinović ponedjeljak, 2. svibnja 2022. u 06:00

OnePlus 10 Pro predstavljen je na kineskom tržištu još u siječnju, a od prije mjesec dana postao je službeno dostupan i u ostatku svijeta te je već prošao kroz ruke recenzenata. Sada ga je testirao i DxOMark, koji je objavio razočaravajuće rezultate.

Naime, OnePlusov novi flagship nije se proslavio svojim kamerama te mu je DxOMark dao svega 132 boda. OnePlus 10 Pro tako je zauzeo 27. mjesto na DxOMarkovoj globalnoj ljestvici, odmah iza više od godinu dana starih flagship uređaja kao što su Xiaomi Mi 10 i Mi 11 Pro, vivo X60 Pro+ i iPhone 12 Pro.

Foto: DxOMark
Foto: DxOMark

Kako navodi DxOMark, najznačajniji nedostaci OnePlusove kamere su artefakti u boji s ružičastim odljevom, osobito u uvjetima slabog osvjetljenja, kao i artefakti ghostinga i fuzije. Spominju se i slabe performanse ultraširoke kamere, problemi s balansom bijele boje pri slabom osvjetljenju i nedostatak detalja u videozapisima pri dobrim uvjetima osvjetljenja.

S druge strane, DxOMark tvrdi da je dinamički raspon OnePlusa izvrstan, kako u zatvorenom, tako i u otvorenom prostoru. Također su pohvalili i šum slike te telefoto kameru, kao i detalje u videozapisima pri slabom osvjetljenju.

Podsjetimo, OnePlus 10 Pro ima tri kamere – glavnu od 48 MP, ultraširoku od 50 MP te telefoto od 8 MP s optičkim zoomom od 3,3x. Tvrtka je pri predstavljanju ovog flagshipa isticala i svoje partnerstvo s Hasselbladom, koji je omogućio i Natural Color Optimization 2.0 značajku. Unatoč tome, rezultati kamere ipak nisu u rangu ovogodišnjih flagship pametnih telefona.

Osim toga, valja istaknuti da se OnePlus 10 Pro ne može pohvaliti ni izdržljivošću, što je dokazao i Zack Nelson u svom poznatom testu izdržljivosti, u kojem je OnePlusov novi flagship pretvorio u - preklopni telefon.