Oppo K5 na Geekbenchu

Oppov budući pametni telefon K5 pojavio se na stranicama TENAA-e i Geekbecha čime su otkrivene njegove specifikacije te performanse

Stjepan Bilić nedjelja, 29. rujna 2019. u 10:00

Nedavno se u bazu kineske regulatorne agencije TENAA upisao i jedan pametni telefon tvrtke Oppo. Riječ je o telefonu naziva K5 kojim će proizvođač u dogledno vrijeme dopuniti svoju ponudu unutar srednjeg segmenta.

Kodni naziv uređaja je PCNM00 i prema TENAA-i radi se o telefonu s ukupno pet kamera. Četiri se nalaze sa stražnje kućišta, s jedna s prednje. Primarna kamera ima razlučivost od 64 MP, telefoto od 8 MP, dok makro i dubinska kamera imaju svaka po 2 MP. Za selfije Oppo je odabrao kameru od 32 MP.

Oppo K5 ima 6,4“ zaslon razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka. Unutar zaslona integriran je i čitač otisaka prstiju. Nadalje, izvor navodi kako će K5 stići u konfiguraciji sa 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Podržavat će memorijske kartice (microSD) pa će kupci moći i naknadno povećati prostor za pohranu, i to do 256 GB.

TENAA navodi kako će K5 biti opremljen SoC-om sa osam jezgri brzine 2,2 GHz, a Geekbench otkriva kako se radi o Snapdragonu 730. Oba izvora otkrila su kako će navedeni model na tržište stići sa starijom inačicom Androida – 9.0 Pie.

Geekbench je ujedno otkrio i kakve se performanse mogu očekivati od uređaja. Oppo PCNM00 u Single-Core testovima osvojio je 2.508 bodova, a u Multi-Core testovima 6.762 bodova. Službeno predstavljanje očekuje se 10. listopada, zajedno s novim Reno Ace telefonom.