Procurile glavne specifikacije Xiaomijeve sedmice

Put Interneta našle su glavne specifikacije budućeg Xiaomijevog flagshipa – mobitela Mi 7 koji bi trebao biti predstavljen najkasnije tijekom travnja ili svibnja 2018. godine

Stjepan Bilić nedjelja, 11. veljače 2018. u 08:00

Put do Interneta našle su glavne specifikacije budućeg Xiaomijevog flagshipa – mobitela Mi 7. Dotični bi ako ne već na MWC 2018 sajmu trebao biti predstavljen najkasnije u travnju ili svibnju 2018. godine.

Do sada smo imali već prilike saznati pokoju informaciju o Xiaomijevoj sedmici, a sada stižu i prve potvrde ranijih glasina. Prema screenshotu koji stiže iz kineskih izvora vidljivo je kako će Mi 7 imati nešto manji zaslon nego što se sugeriralo, umjesto 6,01-inčnog zaslona Mi 7 će najvjerojatnije dobiti 5,6-inčni zaslon rezolucije 2.160 x 1.080 točaka.

Zahvaljujući rezoluciji odmah se zna i kako će Xiaomijeva sedmica imati zaslon omjera stranica 18:9 što je u zadnje vrijeme vrlo čest omjer i kod ostalih proizvođača mobitela. Zatim, pogonsku snagu osiguravat će Qualcommov Snapdragon 845 koji će biti glavna zvijezda kod mnogih mobitela iz vrha ponude koji će se na tržištu naći tijekom ove godine.

Za fluidni rad operativnog sustava i pratećih aplikacija pobrinut će se 8 GB radne memorije. Screenshoot je otkrio i kako je testirani model raspolagao sa 128 GB podatkovnog prostora. Kada su u kamere u pitanju navedena je kombinacija 16 MP+16 MP.

Čini se kako će ovogodišnji model biti opremljen sa znatno boljom baterijom čiji će kapacitet biti 4.480 mAh. Naravno, sve navedeno za sada još uvijek treba smatrati tek glasinama koje se na kraju mogu, ali i ne moraju ispostaviti kao točne.