Razotkriven Moto G Stylus

Nakon prvih rendera nije trebalo dugo čekati da na Internet procure i potpune specifikacije za Moto G Stylus koje su otkrile kako se ne radi o flaghsip modelu, ali daleko od toga da će biti slabašan

Stjepan Bilić subota, 1. veljače 2020. u 23:20

Nije trebalo dugo čekati da nakon prvih rendera i informacija o nazivu Motorolinog budućeg telefona na Internet procure i njegove detaljne specifikacije. Kako znamo, jedan od budućih Motorolinih telefona imat će Stylus i neće se zvati Edge+, već Moto G Stylus.

Sada su stigli i dodatni renderi koji otkrivaju kako je Motorola odlučila igrati na sigurno pa će unatoč postojanju USB-C porta na uređaju zadržati i 3,5-milimetarski audio port kako bi telefon bio zanimljiv i pobornicima starijih, analognih tehnologija, tj. slušalica s kabelom. Render donje strane kućišta otkriva i mjesto ne kojem će se nalaziti Stylus – desno od USB-C porta.

Što se samih specifikacija tiče odabirom čipa Snapdragon 665 jasno je dato do znanja kako Moto G Stylus neće biti jedan od flagshipa. No, daleko od toga da će se raditi o uređaju slabašnih specifikacija. Izvor navodi kako će Moto G Stylus imati 4 GB RAM-a i ovisno o modelu 64 ili 128 GB podatkovnog prostora.

Ako vam se čini da je 4 GB RAM-a nekako malo za uređaj iz 2020., jer ove godine bi trebali stići i telefoni sa 16 GB RAM-a – nije. Navedena količina radne memorije još uvijek je sasvim dostatna za fluidan rad uređaja, ono što bi pak moglo utjecati na njegove performanse je prije loše optimiziran softver nego nedostatak 8 GB, 12 GB ili 16 GB RAM-a.

Kako se Motorola do sada nije pokazala loša po pitanju softvera za očekivati je kako će i Moto G Stylus bez problema, fluidno raditi i sa 4 GB RAM-a. Na posljetku, i iPhone 11 ima „samo“ 4 GB RAM-a. Kad smo kod softvera napomenimo kako će Moto G Stylus stići s Androidom 10 i aplikacijom Moto Note.

Otprije se zna kako će zaslon uređaja u gornjem lijevom kutu imati punch-hole unutar kojeg će biti smještena selfie kamera. Sada se zna kako će zaslon imati dijagonalu od 6,36“, i razlučivost od 2.300 x 1.080 točka. Skener otiska prsta neće biti dio zaslona, već će se nalaziti na stražnjoj strani kućišta.

Razlučivost selfie kamere bit će navodno 25 MP. Sa stražnje strane kućišta nalazit će se tri kamere – glavna od 48 MP, ultraširoka od 16 MP te makro kamera od 2 MP. Izvor navodi kako je 16 MP kamera zapravo Motorolin Action Cam koji je debitirao na telefonu Motorola One Action.

Uređaj će imati bateriju kapaciteta 4.000 mAh koja će podržavati 10W tehnologiju brzog punjenja. Ovisno o tržištu na kojem će biti plasiran ovisiti će i hoće li Moto G Stylus imati podršku za Dual-SIM i NFC ili ne.