Realme 5 na Geekbenchu

Ovog mjeseca bit će predstavljeno više mobilnih telefona među kojima će se naći i novi modeli tvrtke Realme. Realme 5 slabiji model iz serije stigao je do Geekbencha čime je otkrio svoje performanse

Stjepan Bilić srijeda, 14. kolovoza 2019. u 21:43

Početkom idućeg tjedna, točnije 20. kolovoza tvrtka Realme predstavit će nove pametne telefone kojima će nastojati konkurirati u narednom razdoblju. Riječ je dakako o telefonima iz serije Realme 5 koju će prema do sada poznatim podacima činiti dva modela – Realme 5 i Realme 5 Pro.

Slabiji model – Realme 5 nedavno se pojavio na Geekbenchu, popularnoj internetskoj stranici na kojoj zaljubljenici u mobilne uređaje mogu uspoređivati performanse postojećih i budućih telefona. Geekbench je Realme 5 u svoju bazu upisao pod kodnim nazivom „realme RMX1911“, testiranje je obavljeno 13. kolovoza 2019. godine u 17 sati po lokalnom vremenu.

Geekbench je tako potvrdio kako će se Realme 5 temeljiti na Snapdragon 665 čipu kojemu će brzina biti 1,80 GHz. Sa softverske strane nalazi se ColorOS 6.0 koji se temelji na Androidu 9.0, koji će još mjesec dva sloviti za aktualnu inačicu Android platforme. Zahvaljujući spoju hardvera i softvera Realme 5 uspio je osvojiti 1.525 bodova u Single-Core te 5.498 bodova u Multi-Core testovima.

Kako je riječ o slabijem modelu iz serije Realme 5 uređaj je dobio i manju količinu radne memorije – 4 GB. No, treba imati na umu kako je navedena količina još do prije godinu dvije bila rezervirana za flagship modele te kako je Google tek ove godine odlučio u svoju Pixel liniju mobitela uvesti 6 GB RAM-a.