Realme 5 Pro se na Geekbenchu pokazao lošijim od Realme 5

Kroz Geekbench je prošao i Realme 5 Pro, otkrivši tako koliko je zapravo brojčano bolji u odnosu na obični i razbacuju li se proizvođači mobitela previše s oznakama Pro u nazivima svojih uređaja

Stjepan Bilić subota, 17. kolovoza 2019. u 21:25

Prije par dana u Geekbenchovu bazu podataka upisao se Realme 5. Mobitel istoimene tvrtke koji će svoju premijeru imati narednog utorka, 20. kolovoza 2019. godine zajedno sa snažnijim Realme 5 Pro modelom.

Iako benchmark testovi ne mogu sa 100-postotnom točnošću odrediti kako će se uređaj ponašati u stvarnim situacijama, kada na njega korisnik instalira hrpu različitih aplikacija, donekle su dobar putokaz u informaciju što kupci u konačnici mogu očekivati od uređaja kada ga kupe. Ako je za suditi prema nazivima Realme 5 Pro trebao bi biti znatno snažniji od standardnog modela Realme 5.

Zahvaljujući Geekbenchu i njegovoj procjeni u bodovima možemo donekle odrediti i koliko Pro oznake danas imaju svoju težinu, odnosno razbacuju li se proizvođači mobitela njima, ili one nešto stvarno znače. Sudeći prema bodovnoj prednosti koju je ostvario Realme 5 Pro nad Realme 5 oznake u nazivima i ne znače previše po pitanju performansi koliko po pitanju dodatne opreme (većeg broja kamera i sl.).

Realme 5 Pro u Single-Core testovima osvojio je 1.143 boda, što je u odnosu na standardni Realme 5 čak i manje (1.525) i to za 382 boda. Realme 5 Pro pokazao se lošijim i u Multi-Core testovima u kojima je osvojio 880 bodova manje (4.618) u odnosu na Realme 5 (5.498).

Iako se čini da je Pro model od standardnog nešto lošiji, to u konačnici i ne mora biti tako. Naime, uvijek postoji mogućnost da je Geekbench nešto krivo istestirao. Primjerice, priča se kako će se Realme 5 Pro temeljiti na Snapdragon 712 čipu, a Geekbench za testirani uređaj (realme RMX1971) navodi kako ima stariji Snapdragon 710 čip. Stoga gore navedene podatke treba uzeti s manjom zadrškom, barem dok se ne pojave rezultati novog kruga testiranja.

Inače, Geekbench je otkrio kako će Pro inačica imati dvostruko više radne memorije (8 GB) nego standardna (4 GB).