Realme 6 i Realme 6 Pro na Geekbenchu

Realme je nedavno potvrdio kako će početkom idućeg mjeseca predstaviti nove telefone iz serije 6. Oba su se, jedan za drugim, pojavili na Geekbenchu čime su otkrivene njihove performanse

Stjepan Bilić subota, 29. veljače 2020. u 23:35

Realme je nedavno potvrdio kako će početkom idućeg mjeseca predstaviti nove telefone iz serije Realme 6. Za sada se zna kako će 5. ožujka biti predstavljena barem dva modela, Realme 6 i Realme 6 Pro, a o oba je sada poznat i podatak više – performanse.

Naime, 27. veljače 2020. godine u prijepodnevnim satima Realme je izvršio testiranje Pro modela pomoću benchmarka Geekbench, a dan kasnije, 28. veljače, kroz isti benchmark je prošao i Realme 6. Shodno tomu, otkriven je broj bodova koje su testirani uređaji dobili na temelju svojeg hardvera, a ujedno su i potvrđeni pogonski čipovi i količina radne memorije.

Geekbench je Realme 6 Pro upisao u svoju bazu pod oznakom „realme RMX2061“. Detektiran je Snapdragon 720G SoC te 8 GB RAM-a što je u skladu s ranijim najavama. Realme 6 dobio je oznaku „realme RMX2001“. Standardni model temelji se na Mediatekovom Helio G90 čipu te također ima 8 GB RAM-a.

Što se performansi tiče oba modela su „tu negdje“ i čini se kako po tom pitanju neće biti neke velike, osjetne, razlike. Standardni model u Single-Core testovima osvojio je 508, a Pro model 571 bod. Sličan rezultat je ostvaren i u Multi-Core testovima gdje je standardni Realme 6 osvojio 1.633, a profesionalni Realme 6 Pro 1.676 bodova.

Napomenimo još kako su oba testirana uređaja imala najnoviju inačicu Android platforme – Android 10. Naravno nije riječ o vanilla Androidu, već o tvrtkinom izdanju Androida s dodanim Realme UI korisničkim sučeljem.

Za sada se zna kako će Realme navedene telefone zasigurno plasirati na indijskom tržištu. Kako? Pa procurile su cijene za to tržište. Prema izvoru početna cijena za Realme 6 bit će oko 138 USD, a za Realme 6 Pro oko 193 USD.