Realme 6 i Realme 6 Pro na Geekbenchu

Realme je nedavno potvrdio kako će početkom idućeg mjeseca predstaviti nove telefone iz serije 6. Oba su se, jedan za drugim, pojavili na Geekbenchu čime su otkrivene njihove performanse

Stjepan Bilić subota, 29. veljače 2020. u 23:35

Realme je nedavno potvrdio kako će početkom idućeg mjeseca predstaviti nove telefone iz serije Realme 6. Za sada se zna kako će 5. ožujka biti predstavljena barem dva modela, Realme 6 i Realme 6 Pro, a o oba je sada poznat i podatak više – performanse.

Naime, 27. veljače 2020. godine u prijepodnevnim satima Realme je izvršio testiranje Pro modela pomoću benchmarka Geekbench, a dan kasnije, 28. veljače, kroz isti benchmark je prošao i Realme 6. Shodno tomu, otkriven je broj bodova koje su testirani uređaji dobili na temelju svojeg hardvera, a ujedno su i potvrđeni pogonski čipovi i količina radne memorije.

Geekbench je Realme 6 Pro upisao u svoju bazu pod oznakom „realme RMX2061“. Detektiran je Snapdragon 720G SoC te 8 GB RAM-a što je u skladu s ranijim najavama. Realme 6 dobio je oznaku „realme RMX2001“. Standardni model temelji se na Mediatekovom Helio G90 čipu te također ima 8 GB RAM-a.

Što se performansi tiče oba modela su „tu negdje“ i čini se kako po tom pitanju neće biti neke velike, osjetne, razlike. Standardni model u Single-Core testovima osvojio je 508, a Pro model 571 bod. Sličan rezultat je ostvaren i u Multi-Core testovima gdje je standardni Realme 6 osvojio 1.633, a profesionalni Realme 6 Pro 1.676 bodova.

Napomenimo još kako su oba testirana uređaja imala najnoviju inačicu Android platforme – Android 10. Naravno nije riječ o vanilla Androidu, već o tvrtkinom izdanju Androida s dodanim Realme UI korisničkim sučeljem.

Za sada se zna kako će Realme navedene telefone zasigurno plasirati na indijskom tržištu. Kako? Pa procurile su cijene za to tržište. Prema izvoru početna cijena za Realme 6 bit će oko 138 USD, a za Realme 6 Pro oko 193 USD.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi