Samsung Galaxy A41 s trostrukom kamerom, IP68 certifikacijom i AMOLED zaslonom

Samsung je službeno predstavio novi pametni telefon niže srednje klase Galaxy A41 s 6,1-inčnim Infinity-U zaslonom, Helio P65 SoC-om, trostrukom stražnjom kamerom i IP68 certifikacijom

Matija Pavlić četvrtak, 19. ožujka 2020. u 21:15

Rastućem broju pametnih telefona tvrtke Samsung koji smo spominjali na našim stranicama sada se pridružio i novi član niže srednje klase iz Galaxy A serije.

Službeno je predstavljen pametni telefon Samsung Galaxy A41 koji je u početnoj fazi dostupan samo na japanskom tržištu (stoga je vidljiv naziv japanskog operatera Docomo na priloženim fotografijama).

Galaxy A41 donosi 6,1-inčni Super AMOLED Infinity-U FHD+ 20:9 zaslon s waterdrop notchom za 25-megapikselnu selfie kameru. Sa stražnje je strane dostupna trostruka kamera koja se bazira na glavnom 48-megapikselnom senzoru, kojem je pridružen jedan 8-megapikselni širokokutni senzor i jedan 5-megapikselni senzor koji fotografijama daje dubinu.

Također, valja spomenuti senzor otisaka prstiju ispod zaslona, IP68 certifikaciju, MediaTekov Helio P65 SoC, 4 GB RAM-a, bateriju od 3500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W te 64 GB interne memorije za pohranu podataka (proširive microSD karticama).

Operativni sustav je Android 10 u kombinaciji s One UI 2.0 sučeljem. U prodaju stiže u crnom, plavom i bijelom izdanju, na japanskom se tržištu očekuje u lipnju, dok početak prodaje na ostalim tržištima zasad nije definiran.