Samsung Galaxy A8s certificiran od strane američkog FCC-a

Samsungov Galaxy A8s koji se zadnjih dana često spominje u medijima dobio je certifikat američkog FCC-a čime su ujedno potvrđene neke glasine o njemu, primjerice Infinity-O zaslon

Stjepan Bilić nedjelja, 2. prosinca 2018. u 01:26

Zadnjih dana u medijima se često pojavljuje Samsungov budući mobitel iz linije Galaxy A. Riječ je dakako o modelu Galaxy A8s o kojemu smo i sami pisali u više navrata.

Podsjetimo, dosadašnje glasine između ostalog govore i o tome kako će Galaxy A8s na tržište stići s novim Infinity-O zaslonom. Dosadašnja glasina, upravo je i službeno potvrđena od strane američkog FCC-a.

U dokumentaciji koju je objavio FCC stoji kako je Galaxy A8s certificiran pod nazivom SM-G8870. Nadalje, u prilogu se nalazi i screenshot dijela korisničkog sučelja koja jasno otkriva kako će uređaj stići s Inifinity-O zaslonom – u lijevom dijelu zaslona gdje bi se trebala nalaziti kamera nalazi se prazan prostor, a ikone su pomaknute u desnu stranu.

Također, prema rezoluciji priloženog screenshota Galaxy A8s imat će zaslon omjera stranica 19.5:9. što se tehnologija tiče u FCC-ovoj dokumentaciji navodi se ako će Galaxy A8s podržavati Wi-Fi (dual band 802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth (5.0 LE), NFC i ANT+ standarde.

Dimenzije uređaju su 158,4 x 74,9 milimetara od čega je dijagonala zaslona 158,3 milimetara, odnosno 6,23 inča. Očekivani kapacitet baterije je 3.300 mAh, koji je isti kao i kod Galaxy A7 (2018) modela. Od prije se „zna“ kako će Galaxy A8s imati USB-C port te kako će biti prvi Samsungov mobitel koji će stići na tržište bez 3,5-milimetarskog audio porta.

Prema glasinama očekuje se neki od Qualcommovih čipova iz serija Snapdragon 600 i 700, a najglasnije su one oko Snapdragona 710. Izvori također navode kako će dotični mobitel imati 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije te podršku za memorijske kartice (microSD) do kapaciteta 512 GB.