Samsung Galaxy S23 serija koristit će modificiranu inačicu Snapdragona 8 Gen 2

Modificiranu inačicu Snapdragona 8 Gen 2 navodno će proizvoditi TSMC te bi trebala doći s većim taktom primarne jezgre i boljom optimizacijom za Samsungove mobitele

Matej Markovinović petak, 20. siječnja 2023. u 06:00
📷 Foto: Qualcomm
Foto: Qualcomm

Samsung će predstaviti Galaxy S23 seriju mobitela 1. veljače na svom Galaxy Unpacked događaju. Iako su brojne informacije već poznate, pa tako i činjenica da će sva tri modela pogoniti Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2, pojavio se jedan neobični detalj.

Naime, cijela Galaxy S23 serija trebala bi koristiti modificiranu inačicu Qualcommovog najjačeg SoC-a. Prema dokumentaciji koju je na pregled dobio portal 9to5Google, S23, S23+ i S23 Ultra koristit će „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy“. Riječ je, dakle, o SoC-u napravljenom isključivo za Galaxy mobitele, iza kojeg navodno stoji TSMC.

Dok obični Snapdragon 8 Gen 2 ima primarnu jezgru Arm Cortex-X3 takta 3,2 GHz, modificirana inačica SoC-a za Galaxy mobitele, imat će veći takt od 3.36 GHz. Ostale značajke bi trebale ostati jednake, ali se svakako očekuje bolja optimizacija za Samsungove mobitele.

Podsjetimo, Qualcomm je u studenom predstavio svoj najjači SoC do sada, Snapdragon 8 Gen 2, koji će naći svoje mjesto u mnogobrojnim ovogodišnjim flagship mobitelima. Više detalja i informacija o ovom SoC-u, možete pročitati u našem tekstu na sljedećoj poveznici.