Samsung navodno testira jeftiniji sklopivi mobitel

Samsungova linija mobitela Fan Edition popularna je među korisnicima koji žele dobre specifikacije, a opet žele uštedjeti koji euro. Uskoro bi se liniji mogao pridružiti i jeftiniji sklopivi mobitel, Galaxy Z FE

Matej Markovinović ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. u 19:53
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Sklopivi mobiteli i dalje dolaze na tržište s relativno visokom maloprodajnom cijenom, no to bi se uskoro moglo promijeniti. Prema informacijama koje je objavio na X-u leaker Revegnus, Samsung razmišlja o proširenju svoje povoljnije linije mobitela Fan Edition te izbacivanju jeftinijeg sklopivog mobitela.

„S23 FE trebao bi uskoro biti predstavljen, a postoji mogućnost da Samsung planira dosljedno osvježavati liniju FE svake godine. Istovremeno, postoje glasine da su je u tijeku testiranje za Galaxy Z FE“, napisao je Revegnus na X-u.

Leaker je u objavi također istaknuo da bi pristupačna inačica Z Folda ili Z Flipa mogla ugledati svjetlo dana najranije sljedeće godine nakon što Samsung predstavi novu generaciju svojih sklopivih mobitela.

Kakve će specifikacije imati takozvani Galaxy Z FE, trenutno nije poznato. No, ako je za suditi prema dosadašnjim modelima iz te linije, mobitel će imati SoC visokog ranga, ali nešto slabiju kvalitetu izrade što ga, na kraju krajeva, čini jeftinijim.