Vivo S6 5G na Geekbenchu

Vivo S6 5G, prošao je kroz Geekbench koji mu je dodijelio dosta visok broj bodova zahvaljujući Samsungovom čipu Exynos 980

Stjepan Bilić petak, 27. ožujka 2020. u 19:22

Vivo bi kroz koji dan trebao predtaviti novi pametni telefon - S6 5G. Ako ne bude većih iznenađenja sve o navedenom telefonu saznat ćemo zadnjeg dana u mjesecu, točnije 31. ožujka 2020. No do tada se možemo zabaviti informacijama o njegovim performansama koje su postale dostupne zahvaljujući Geekbenchu.

Kako se može vidjeti iz priloga, testiranje uređaja kodnog naziva "vivo V1962A" odrađeno je 25. ožujka 2020. godine u prijepodnevnim satima. Geekbench je osim broja osvojenih bodova ujedno otkrio i par detalja o telefonu vezano uz pogonski čip, količinu radne memorije te operacijski sustav telefona.

Vivo S6 5G pokreće Samsungov čip - Exynos 980 koji je predstavljen krajem prošle godine. Ujedno riječ je o prvom Samsungovom čipu koji ima integriran 5G modem. Inače Exynos 980 ima osam jezgri, dvije velike Cortex-A77 jezgre te šest malih, Cortex-A55 jezgri. Grafički dio posla odrađuje grafika Mali-G76MP5.

Geekbench je otkrio kako je testirani model imao 8 GB RAM-a te najnoviju inačicu Android platforme - Android 10. Zahvaljujući ugrađenim komponentama i softveru, Vivo S6 5G, uspio je postoći 694 bodova u Single-Core i 1.847 bodova u Multi-Core testovima.

Do sada je poznato kako će Vivo S6 5G imati 6,44" AMOLED zaslon rezolucije 2.400 x 1.080 točaka, do 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije te kako će imati četiri stražnje (48 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP) i jednu prednju kameru (32 MP). Potrebnu energiju za rad dobivat će iz baterije kapaciteta 4.390 mAh koja će podržavati tehnologiju za brzo punjenje baterije.

Detalje oko ovog telefona zadnjih je dana počeo otkrivati i sam proizvođač. Najprije je stigao promotivni video u kojem se vidi kako će telefon biti dostupan u dvije boje kućišta, a zatim i putem društvene mreže Weibo i promotivni plakat koji otkriva kako će u ponudi biti i treća boja. Prema izvoru nazivi boja su Danube, Swan Lake i Jazz Black (Google translate s kineskog). No na hrvatskom boje bi mogli opisati kao crnu, te gradijentne koje ovisno od modela prelaze iz svijetlo plave do svijetlo ružičaste, odnosno od svijetlo plave preko ljubičaste do tamnije ružičaste.

Detaljne specifikacije, službene nazive boja te naposljetku na kojim će tržištima i po kojoj cijeni biti dostupna Vivo S6 5G saznat ćemo u utorak, 31. ožujka 2020. godine.