Touchscreen monitor Dell P2424HT zahvaljujući fleksibilnom stalku može se koristiti kao tablet

IPS monitor od 24 inča s Full HD rezolucijom specifikacijama neće oboriti s nogu, ali dodirni ekran, zanimljive ergonomske mogućnosti i bogatu opremljenost koja uključuje USB-C mogu vas zaintrigirati

Bug.hr petak, 13. listopada 2023. u 20:01
SPECIFIKACIJE – Dell P2424HT
Ekran 24'' 1920x1080 / 60 Hz
Tip matrice/Pozadinsko osvjetljenje  IPS/  Edge LED
Kontrast/Svjetlina 1300:1/ 300 cd/m2
Vrijeme odziva  4ms
Kutovi gledanja (hor./vert.) 178 / 178° 
Konektori HDMI, Display Port, 2x USB-C, 3x USB-A, Ethranet, 3,5 mm audio

Na prvu ruku Dell 2424HT izgleda kao cijeli niz uredskih modela ovog popularnog proizvođača. U isto vrijeme pogled na specifikacije nije nešto što će u 2023. godini izazvati zazubice. Pa ipak, radi se o zanimljivom monitoru koji spaja jedinstvenu opciju dodirnog ekrana, zanimljive ergonomije i vrlo dobrog prikaza boja.

Na prvi pogled nema naznaka da ovaj monitor ima neobične mogućnosti i dizajn prati poslovni stil s tankim rubovima oko ekrana, srebrnim stalkom i minimalističkim pristupom
Na prvi pogled nema naznaka da ovaj monitor ima neobične mogućnosti i dizajn prati poslovni stil s tankim rubovima oko ekrana, srebrnim stalkom i minimalističkim pristupom

Dizajn sprijeda prati trend vrlo tankih rubova oko panela, dok je s donje strane „brada“ nešto deblja i sadržava logo proizvođača. Široka baza postolja srebrne boje i stalak koji se nastavlja iz nje omogućuju dosta bogate ergonomske mogućnosti. Osim vodilica za kablove stalak omogućuje promjenu iz klasičnog položaja monitora u opciju rada kao s tabletom gdje je monitor naslonjen na stol pod kutom i u tom se načinu bolje može iskoristiti dodirni ekran. Osim toga, podržan je nagib ekrana naprijed nazad, kao i zakretanje te pomicanje po visini. Moguće je i djelomično nagnuti prema pivot položaju, ali sam pivot ekrana nije omogućen.

Fleksibilni stalak omogućuje ovakvo naslanjanje monitora na stol za lakši rad s dodirnim ekranom
Fleksibilni stalak omogućuje ovakvo naslanjanje monitora na stol za lakši rad s dodirnim ekranom

Monitor koristi IPS panel razlučivosti 1920x1080 piksela u tradicionalnom omjeru stranica 16:9 te ima gustoću od 93 piksela po inču što je dovoljno za uredski rad, ali možda granično za ozbiljnije profesionalne namjene. Ono što ide u prilog uređaju je pokrivenost od 100% sRGB spektra. Monitor ima i kontrast od 1000:1 što je standard za IPS tehnologiju koja uz to ima odlične kutove gledanja i vrlo dobar prikaz boja. Monitor ima svjetlinu od 300 cd/m2 te 60 Hz osvježavanje ekrana. Najvažnija karakteristika je touchscreen koji prepoznaje do deset dodirnih točaka i omogućuje korištenje gesti. Dell je monitor zamislio kao poslovni uređaj u kojemu se dodirnim ekranom može lakše navigirati kroz izvještaje, tablice i prezentacije.

Većina sučelja smještena je sa stražnje strane, a izdvajamo HDMI, DisplayPort, USB-C (90 W) i Ethranet priključak
Većina sučelja smještena je sa stražnje strane, a izdvajamo HDMI, DisplayPort, USB-C (90 W) i Ethranet priključak

Što se tiče priključaka, Dell se na ovom polju isprsio i ponudio uz klasične HDMI i DisplayPort priključke dodatni USB-C koji ima 90W power delivery. Većina se priključaka nalazi sa stražnje strane, ali su po jedan USB C i A sa strane i nudi se manja izlazna snaga koja je dostatna za punjenje mobitela. Ukupno monitor ima tri starija USB tipa A, a vrijedi spomenuti Ethranet i 3,5 mm audio priključak. Kada smo kod zvuka, Dell je na vrh monitora ugradio mono zvučnike od 3 W.

Dellov monitor ima joystick za upravljanje OSD izbornicima s desne stražnje strane. Ovaj monitor trenutačno se može nabaviti za nešto ispod 400 eura u domaćim trgovinama. Ako vam ne treba touchscreen i mogućnost prebacivanja u nešto slično tablet načinu rada, teško se za Full HD monitor dijagonale 24 inča može opravdati ova cijena. Njegova jedinstvena kombinacija zajedno s vrlo dobrim prikazom mogla bi privući korisnike koji žele iskoristiti 10-point-multi-touch opciju dodirnog ekrana i lakše navigirati kroz prezentacije i izvještaje.