Mobitel kao web-kamera? Od sada moguće na Windowsima 11

Zahvaljujući novoj značajki, korisnici Windowsa 11 moći će koristiti svoje mobitele ili tablete s Androidom kao web-kameru

Matej Markovinović petak, 1. ožujka 2024. u 18:00
📷 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Korisnici testnih verzija Windowsa 11 mogu koristiti svoje mobitele ili tablete kao web-kameru. Jedini je uvjet da njihovi uređaji imaju verziju Androida 9 ili noviju te da je na njima instalirana najnovija inačica aplikacije Link to Windows.

„Uz ovu značajku, moći ćete bežično uživati u visokoj kvaliteti kamere vašeg mobilnog uređaja na računalu uz dodatnu fleksibilnost. Neke od mogućnosti uključuju prebacivanje između prednje i stražnje kamere, pauziranje streama i korištenje posebnih efekata koje nudi vaš model mobitela“, priopćili su iz Microsofta.

Kako bi koristili ovu značajku, iz Microsofta napominju da je potrebno otići u Settings, zatim Bluetooth & devices te Mobile devices i na koncu kliknuti na Manage devices i omogućiti PC-ju povezivanje s vašim Android uređajem.

📷 Foto: Microsoft
Foto: Microsoft

Microsoft, također, poziva sve testere da isprobaju ovu značajku te da im prijave potencijalne bugove unutar Feedback Huba. Očekuje se da će značajka postati dostupna za korištenje svima u nekom od sljedećih ažuriranja Windowsa 11.