CARNET ima novog ravnatelja, Hrvoja Puljiza

Hrvoje Puljiz imenovan je novim ravnateljem Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET na mandat od četiri godine

Sandro Vrbanus petak, 14. svibnja 2021. u 15:01

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs imenovao je Hrvoja Puljiza novim ravnateljem Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET na mandat od četiri godine. Kako bi osigurao kontinuitet u podizanju razine digitalnih kompetencija i vještina djelatnika u školama te opremanju škola suvremenom opremom, Hrvoje Puljiz planira nastaviti s provedbom započetih projekata te poseban naglasak staviti na nove projekte financirane iz fondova i programa Europske unije, poručeno je iz CARNET-a.

"CARNET je jedan od predvodnika digitalne transformacije obrazovnoga sustava. S radom CARNET-a upoznao sam se još kao tajnik Kabineta ministra znanosti, obrazovanja i sporta prije gotovo 20 godina. Veseli me vidjeti koliko je ustanova u tom razdoblju napredovala i doprinijela unaprjeđenju obrazovnoga procesa. Namjera mi je razvijati CARNET u skladu sa strateškim okvirima Republike Hrvatske i Europske unije u suradnji s našim korisnicima i svim važnim dionicima", izjavio je Hrvoje Puljiz prilikom preuzimanja nove dužnosti, dodajući da je ulaganje u ljudske potencijale ključno za ostvarenje tog cilja.

Nove usluge i tehnologije

U nadolazećem razdoblju, CARNET će se usmjeriti i na osmišljavanje novih usluga temeljenih na umjetnoj inteligenciji, u skladu s globalnim trendovima u području primjene IKT-a u obrazovanju. Dodatno će podići kvalitetu podrške korisnicima te suradnju s ustanovama članicama.

Hrvoje Puljiz diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine te završio poslijediplomski specijalistički studij Financijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U CARNET dolazi s pozicije direktora Sektora operativnih i pravnih poslova u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD) gdje je bio odgovoran za suradnju s regulatorom i sudionicima na tržištu kapitala, vođenje operativnih poslova te razvoj poslovnih procesa i vođenje projekata integracije financijskog tržišta Hrvatske eurozoni.