Fitbitovi zaposlenici optuženi za industrijsku špijunažu

Propali proizvođač nosivih uređaja Jawbone ponovno tuži tvrtku Fitbit, ovaj put specifično šest zaposlenika koji su iz Jawbonea prešli u Fitbit i to zbog nedozvoljene uporabe patenata i tehnologija

Matija Pavlić subota, 16. lipnja 2018. u 19:15

Nastavlja se sudska bitka između poznatog proizvođača nosivih uređaja, tvrtke Fitbit i tvrtke Jawbone koja je do propasti također na tržištu nudila svoje nosive uređaje.

Prva sudska tužba podignuta je s tvrdnjom da su se u Fitbitu nakon dolaska šestero zaposlenika koji su dotad bili zaposleni u Jawboneu okoristili tehnologijama i patentima koji su bili u vlasništvu Jawbonea te ih implementirali u svoje proizvode.

Međutim utvrđeno je kako Fitbit nije kriv niti za jednu optužbu za koju su bili terećeni. Sada stiže druga po redu sudska tužba koja ovaj put nije usmjerena na Fitbit nego na spomenutih šest zaposlenika koji su u tvrtku došli iz Jawbonea.

Sada se tvrdi da je šest zaposlenika djelovalo samoinicijativno te bez znanja Fitibita koristilo Jawboneove patente i tehnologije prilikom svog rada za Fitbit.

Početak sudske parnice zakazan je za 9. srpnja, a zasad nema naznake kakve bi posljedice suđenje moglo imati na sam Fitbit koji se trenutačno nalazi u prijelaznom razdoblju što se tiče poslovanja koje uzrokuje određene financijske gubitke (tvrtka počinje stavljati naglasak na tržište pametnih satova, a manji naglasak na tržište klasičnih fitness narukvica kao dosadašnjeg primarnog proizvoda).