HP-ova nadogradnja onemogućila rad uredskim pisačima iz linije OfficeJet Pro 902x

Nedavno objavljena softverska nadogradnja za uredske pisače iz linije HP OfficeJet Pro 902x nije popravila, već pokvarila uređaje na kojima je primijenjena. HP najavljuje popravak

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 22. svibnja 2023. u 07:08

Nedavno ažuriranje firmwarea zablokiralo je Asusove routere, a gotovo istodobno sličan je potez koštao živaca i vremena brojne korisnike uredskih pisača marke HP. Njihov proizvođač, Hewlett-Packard, ranije ovoga mjeseca izdao je softversku nadogradnju za svoje pisače linije OfficeJet, uslijed čega je jedna linija tih pisača postala neupotrebljiva. Korisnici iz cijelog svijeta zatrpali su njihovu stranicu podrške upitima i svjedočanstvima o nefunkcionalnim uređajima, nakon automatske nadogradnje firmwarea, koja se dogodila proteklih dana.

Plavi "ekran smrti"

Prema do sada objavljenim informacijama, problemom je zahvaćena linija uredskih pisača i all-in-one uređaja HP OfficeJet Pro 902x, odnosno modeli:

  • HP OfficeJet Pro 9022e
  • HP OfficeJet Pro 9025e
  • HP OfficeJet Pro 9020e All-in-One
  • HP OfficeJet Pro 9025e All-in-One

Korisnici navedenih uređaja, kojima je firmware nadograđen, suočeni su s plavim zaslonom na ekranu ugrađenome na samom pisaču, koji ispisuje tek kod pogreške 83C0000B. HP za sada nema rješenje ovog problema, a vlasnici pisača ne mogu ih koristiti. Korisnicima je iz kompanije preporučeno tek da isključe svoje pisače s Interneta i pričekaju zakrpu, koja bi trebala biti objavljena uskoro.