Održan je četvrti po redu Code Week – međunarodni tjedan programiranja i kodiranja

HUB385 i ove je godine okupio djecu i odrasle na besplatnim radionicama, a najavljuje i nova izdanja besplatnih tečajeva programiranja

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 13:37

HUB385 i ove je godine od 12. do 18. listopada bio domaćin Code Week-a, međunarodne inicijative koja za cilj ima omogućiti kodiranje i digitalnu pismenost svima te popularizirati STEM, IT i tehnologiju.

Kako bi uspješno pratili tehnološke trendove i prilagodili se modernom svijetu u kojem živimo, potrebno je konstantno razvijati digitalne kompetencije, istraživati i stvarati vlastite ideje. Upravo iz tog razloga, HUB385 centar znanja i inovacija već se četiri godine za redom udružuje sa SAP-om kako bi zajedničkim snagama približili tehnologiju svima, a posebice mladim naraštajima, kažu iz HUB-a.

Kroz besplatne radionice za djecu i odrasle koje su se održavale proteklog tjedna, predavači IRIM – Croatian Makers, Albert Gajšak i Mariza Maini, uspjeli su svoje znanje prenijeti na 70-ak zainteresiranih i to kroz radionice programiranja za odrasle, te Arduino i micro:bit radionica za djecu.

Sonja Popović, direktorica SAP-a d.o.o. koji je već tradicionalni partner Code Week-a izjavila je: “U SAP-u vjerujemo da svako dijete treba imati priliku steći znanja i vještine nužne za život i rad u 21. stoljeću, a programiranje je svakako jedna od njih. Ono potiče kreativnost, suradnju i komunikaciju na univerzalnom jeziku. Učeći mlade programirati pripremamo ih za budućnost u kojoj će devet od deset zanimanja zahtijevati digitalne kompetencije zbog čega nam je iznimno drago što smo i ove godine organizirali Code Week u suradnji s našim partnerom HUB385.”

A kako je bilo na samim radionicama najbolje zna jedan od dugogodišnjih predavača u HUB385, Albert Gajšak: "Atmosfera na Code Weeku je bila apsolutno fenomenalna. Svaki put kada držim radionice u HUB385, roditelji dovedu hrpu entuzijastične i pametne djece s kojom je užitak programirati i poučavati programiranje. Radujem se prisustvovanju na sljedećem Code Weeku!"

Ekipa iz HUB385 poziva sve zainteresirane za tehnologiju, programiranje i kodiranje da prate njihove mrežne stranice jer uskoro pripremaju nove epizode radionica.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi