Održan je četvrti po redu Code Week – međunarodni tjedan programiranja i kodiranja

HUB385 i ove je godine okupio djecu i odrasle na besplatnim radionicama, a najavljuje i nova izdanja besplatnih tečajeva programiranja

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 21. listopada 2019. u 13:37

HUB385 i ove je godine od 12. do 18. listopada bio domaćin Code Week-a, međunarodne inicijative koja za cilj ima omogućiti kodiranje i digitalnu pismenost svima te popularizirati STEM, IT i tehnologiju.

Kako bi uspješno pratili tehnološke trendove i prilagodili se modernom svijetu u kojem živimo, potrebno je konstantno razvijati digitalne kompetencije, istraživati i stvarati vlastite ideje. Upravo iz tog razloga, HUB385 centar znanja i inovacija već se četiri godine za redom udružuje sa SAP-om kako bi zajedničkim snagama približili tehnologiju svima, a posebice mladim naraštajima, kažu iz HUB-a.

Kroz besplatne radionice za djecu i odrasle koje su se održavale proteklog tjedna, predavači IRIM – Croatian Makers, Albert Gajšak i Mariza Maini, uspjeli su svoje znanje prenijeti na 70-ak zainteresiranih i to kroz radionice programiranja za odrasle, te Arduino i micro:bit radionica za djecu.

Sonja Popović, direktorica SAP-a d.o.o. koji je već tradicionalni partner Code Week-a izjavila je: “U SAP-u vjerujemo da svako dijete treba imati priliku steći znanja i vještine nužne za život i rad u 21. stoljeću, a programiranje je svakako jedna od njih. Ono potiče kreativnost, suradnju i komunikaciju na univerzalnom jeziku. Učeći mlade programirati pripremamo ih za budućnost u kojoj će devet od deset zanimanja zahtijevati digitalne kompetencije zbog čega nam je iznimno drago što smo i ove godine organizirali Code Week u suradnji s našim partnerom HUB385.”

A kako je bilo na samim radionicama najbolje zna jedan od dugogodišnjih predavača u HUB385, Albert Gajšak: "Atmosfera na Code Weeku je bila apsolutno fenomenalna. Svaki put kada držim radionice u HUB385, roditelji dovedu hrpu entuzijastične i pametne djece s kojom je užitak programirati i poučavati programiranje. Radujem se prisustvovanju na sljedećem Code Weeku!"

Ekipa iz HUB385 poziva sve zainteresirane za tehnologiju, programiranje i kodiranje da prate njihove mrežne stranice jer uskoro pripremaju nove epizode radionica.