Samsung The Freestyle - Prijenosno kino

Mnoštvo inovacija u uređaju koji stane u dlan: Samsung The Freestyle prijenosni je projektor, pametni zvučnik i ambijentalno osvjetljenje

Samsung Electronics utorak, 1. ožujka 2022. u 00:05

Brojni noviteti predstavljeni su na ovogodišnjem CES-u, no na iznenađenje mnogih, posebice se istaknuo inovativni Samsung The Freestyle, koji istodobno obavlja ulogu prijenosnog projektora, pametnog zvučnika, ali i uređaja za ambijentalno osvjetljenje.

Zahvaljujući malim dimenzijama i težini od svega 830 grama, The Freestyle nije samo idealan pomagač u spavaćoj sobi za gledanje filmova i serija, ili stvaranje romantičnog ambijentalnog osvjetljenja u kupaonici, već je odličan i za odlazak na kampiranje te za druženje s obitelji i prijateljima.

Za takvu svestranost uveliko mu pripomaže postolje koje omogućuje rotaciju do 180 stupnjeva, pa korisnici mogu prikazivati sadržaj uistinu gdje god to požele – na stolovima, podu, zidu, vratima garaže, pa čak i na stropu, što može biti korisno onima koji bi rado gledali filmove ravno iz udobnog kreveta.

The Freestyle može se koristiti i za igranje
The Freestyle može se koristiti i za igranje

Za najkvalitetniju audio i video reprodukciju, zaslužne su brojne značajke, među kojima svakako valja istaknuti automatsko izjednačavanje (auto-keystone) i niveliranje (auto-level), koje omogućuju uređaju da automatski prilagodi zaslon za bilo koju površinu, te pod bilo kojim kutom.

Tu je, naime, i značajka automatskog fokusa (auto-focus), zahvaljujući kojoj The Freestyle pruža korisnicima kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim kutovima. Inače, svjetlina slike je do 550 ANSI lumena, razlučivost je 1080p, a moguće ju je prikazivati u veličini od 30 do maksimalno 100 inča.

Projekcija na stropu nije stran pojam za The Freestyle
Projekcija na stropu nije stran pojam za The Freestyle

Radijatori obično služe za hlađenje, a Samsung ga se u ovom slučaju dosjetio iskoristiti za poboljšanje zvuka. The Freestyle tako ima dvostruki pasivni radijator, koji omogućuje čist i dublji bas bez distorzije, kao i širenje zvuka od 360 stupnjeva, što je idealno za popunjavanje prostorije zvucima klasičnog rocka.

Ambijentalni način rada i proziran poklopac leće omogućuju korisnicima kreiranje svjetlosnih efekata, a s obzirom na to da The Freestyle ne kiksa ni u ulozi pametnog zvučnika, također može i analizirati glazbu te prema njoj projicirati vizualne efekte koji će dići s kauča i one najmrzovoljnije.

Osim konvencionalnog spajanja na zidni utikač za struju, The Freestyle kompatibilan je i s eksternim baterijama, koje podržavaju USB-PD te 50W/20V output ili više. To će se, dakle, izrazito korisno pokazati onima koji će ga sa sobom, primjerice, ponijeti u Maksimir na piknik, ili vikendom na planinarenje po Velebitu.

Ambijentalno osvjetljenje za sva raspoloženja
Ambijentalno osvjetljenje za sva raspoloženja

The Freestyle zapravo se ponaša i kao Smart TV, pa korisnicima također donosi opcije na koje su navikli koristeći Samsung pametne televizore. To uključuje popularne streaming usluge, zrcaljenje te mogućnosti emitiranja filmova, serija i ostalog sadržaja s pametnih telefona s Androidom i iOS-om.

Zahvaljujući svestranosti, inovativnosti i brojnim funkcijama koje je gotovo nemoguće sve nabrojati, maleni The Freestyle prvi je projektor na svijetu koji su certificirali veliki globalni OTT partneri za vrhunsko iskustvo gledanja raznoraznog sadržaja, kao što je i prvi projektor koji omogućuje glasovno upravljanje na velike udaljenosti, pri čemu je moguć odabir vlastitog glasovnog asistenta.

Bug 352 ožujak 2022.