Alienware Aurora uskoro i sa devetom generacijom Intelovih "K" procesora

Dellova gamerska računala iz serije Alienware Aurora uskoro će se moći nabaviti i sa Intelovim "K" procesorima devete generacije

Stjepan Bilić četvrtak, 11. listopada 2018. u 06:00

Intel je na početku ovog tjedna predstavio novu, devetu generaciju desktop procesora. Podsjetimo, radi se o ti nova modela i serije „K“ – Core i5-9600K, Core i7-9700K i Core i9-9900K.

Nedugo potom iz Della stižu vijesti kako će se i njihova gamerska računala iz serije Alienware Aurora uskoro moći nabaviti s navedenim procesorima. Zahvaljujući tome, novi Alienware Aurora modeli moći će ponuditi iznimno iskustvo gaminga, bez obzira na to radi li se o 4K, VR ili najnovijim eSports naslovima.

Uz Auroru, Alienware predstavlja i novu inačicu Alienware Command Centra koji omogućava igraču personalizaciju svoje igre i stila, od kontrole, osvjetljenja, tipkovnice, slušalica i mikrofona do najnovijeg sučelja koje je Intel nadogradio sa Solder Thermal Interface Material (STIM) koji pruža veliku preglednost, a opcija Gaming Library prilagodljivost ovih značajki na svakoj pojedinačnoj igri.

Alienware Aurora računala nisu pogodna samo za igrače, već i za programere i rekreativce. Uz nove Intel procesore 9. generacije izrada videa, montaža, kreiranje sadržaja i dijeljenje istog su pojačani i ubrzani. Intel Quick Sync Video omogućuje ubrzavanje hardware sistema za najnovije video poslužitelje, a Intel Optane memorija pamti koje aplikacije su najčešće korištene te ubrzava njihov upload i korištenje uz ubrzavanje renderiranja.

Alienware Aurora računala s Intelovim procesorima devete generacije globalno će biti dostupna od 30. listopada po početnoj cijeni od 899 USD. Dell napominje kako će se dostupnost i konfiguracije razlikovati ovisno o tržištu.