1MORE True Wireless ANC - Na vrhu visoke klase

1MORE je sa svojim drugim TWS slušalicama odradio izvrstan posao te se smjestio u sam vrh aktualne ponude takvih modela. Sjajne performanse prati razumna cijena, niža od cijene konkurentskih top-modela

Davor Šuštić četvrtak, 19. ožujka 2020. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Bluetooth verzija Bluetooth 5.0
Podržani Bluetooth kodeci SBC, AAC, aptX
Deklarirano trajanje baterije Do 6 h (slušalice) + dodatnih 16 h (kutijica)
Konektor USB-C
Jamstvo 2 godine

Sa svojim drugim TWS slušalicama, generičkog naziva True Wireless ANC, 1MORE je pred nišan postavio modele sa samog vrha ovog svijeta – Sony, Sennheiser i bratiju. S cijenom od 200 eura, one su osjetno skuplje od tvrtkinog modela Stylish True Wireless, ali još uvijek za nekoliko stotina kuna jeftinije od spomenutih konkurentskih TWS slušalica.

Lista specifikacija impresivna je. To su prve TWS slušalice s dvije zvučničke jedinice u svakoj slušalici: 10-milimetarskim dinamičkim driverom s membranom od titana i jednom balansiranom armaturom, zaduženom za reprodukciju visokih frekvencija. Podržavaju aktivno blokiranje vanjske buke (Active Noise Cancelling – ANC), opremljene su Qualcommovim Bluetooth 5.0 čipom koji podržava audiokodek aptX i tehnologiju TrueWireless Stereo Plus, raspolažu kombinacijom fizičkih i senzorskih kontrola, imaju dva mikrofona za telefoniranje i glasovne naredbe, a metalna kutijica za prenošenje i punjenje može se napuniti žično (USB-C) i bežično (Qi). Kao kod svojeg jeftinijeg TWS modela, 1MORE implementirao je tehnologiju brzog punjenja pa je 15 minuta žičnog punjenja dovoljno da bi se slušalicama osigurala dodatna dva sata rada. Trajanje baterije iznosi uobičajenih šest sati za klasično bežično slušanje pri umjerenoj glasnoći, te pet sati s uključenim aktivnim blokiranjem buke. Pribrojimo li tome kapacitet baterije u kutijici, koji iznosi 410 mAh (slušalice imaju bateriju od 55 mAh), ispada da se ove slušalice mogu koristiti nešto preko 20 sati, nakon čega ih ipak treba spojiti na žični ili bežični punjač.

Metalna kutijica triput može potpuno napuniti bateriju slušalica. Raspolaže USB-C konektorom za žično punjenje ugrađene baterije, a napunit će se i ako ju postavimo na Qi bežični punjač
Metalna kutijica triput može potpuno napuniti bateriju slušalica. Raspolaže USB-C konektorom za žično punjenje ugrađene baterije, a napunit će se i ako ju postavimo na Qi bežični punjač

Same slušalice tamne su i sjajne, a pod određenim svjetlom postaje vidljivo da im kućišta ispod sjajnog pokrova imaju teksturu ugljičnog vlakna. Isporučuju se s ukupno sedam parova silikonskih umetaka za uši, koji se međusobno razlikuju veličinom i oblikom, a tu su i četiri para prstenastih dodataka za stabilizaciju, također silikonskih. Za slučaj da ih ne želite koristiti, u kutiji je priložena i jedna navlaka bez stabilizatora. S obzirom na izdašnu ponudu umetaka i stabilizatora, s lakoćom smo pronašli kombinaciju koja je rezultirala besprijekornom udobnošću slušalica, a bez ikakvog rizika od ispadanja iz ušiju. Vrijedi se potruditi oko izbora optimalnih umetaka i stabilizatora iz još jednog razloga – slušalice su opremljene infracrvenim senzorima, koji detektiraju kad ih izvučete iz ušiju te tada automatski pauziraju glazbu. Ako u ušima ne stoje čvrsto, glazba bi vam se mogla pauzirati kada to ne želite.

Glazba automatski nastavlja sa sviranjem kad se slušalice vrate u uši, a ako ne želite koristiti ovu funkciju, možete ju pokrenuti i ručno, dvostrukim pritiskom fizičke tipke na lijevoj ili desnoj slušalici. Ta tipka također služi za regulaciju glasnoće zvuka (lijeva slušalica stišava, a desna pojačava), puštanje i pauziranje (dvostruki pritisak na bilo kojoj strani) te prebacivanje pjesama (držanje). Dvostruki pritisak tipke također će odgovoriti na telefonski poziv, a trostruki aktivira glasovnog asistenta (Google Assistant ili Apple Siri).

Kućišta slušalica također su osjetljiva na dodir. Dvostrukim tapkanjem po bilo kojoj slušalici uključuje se aktivno blokiranje vanjske buke, koje ima dvije razine “jačine”. Prva razina namijenjena je korištenju u zrakoplovima, a druga, manje agresivna, u ostalim oblicima javnog prijevoza. Tu je i takozvani pass-through način rada, gdje mikrofoni bilježe i u stvarnom vremenu u slušalice prenose zvukove okoline, što može biti zgodno prilikom vožnje bicikla i u svim drugim situacijama u kojima ne želimo biti posve izolirani od okoline. Tehnologija aktivnog blokiranja buke ista je kakvu Bose koristi u svojim izvrsnim naglavnim slušalicama QuietComfort 35 II. Taj posao obavljaju jednako dobro poput Sonyjevog modela WF-1000XM3, jedinih drugih testiranih TWS slušalica s ozbiljnim ANC-om.

Akustičko ugađanje ovih slušalica odradio je Luca Bignardi, Grammyjem nagrađivani glazbeni producent i audioinženjer. Titanski dinamički driver i balansirana armatura isporučuju bogat, mesnat bas te čiste i detaljne srednje i visoke frekvencije. Iznimno su ugodne i zabavne za slušanje, čak i više sati u komadu, zahvaljujući uglađenosti najvišeg dijela frekvencijskog spektra. Aktivacijom ANC-a bas i donji dio srednjih frekvencija umjetno se pojačavaju pa je kvaliteta zvuka u tom slučaju čujno niža nego kad je ANC isključen, no to ne smatramo problematičnim – u trenucima kada ste prisiljeni aktivno blokirati vanjsku buku, zacijelo ne tražite audiofilsko iskustvo slušanja. Tome unatoč, 1MORE je najavio rebalans akustičkih performansi slušalica s uključenim ANC-om, što će biti učinjeno u jednoj od narednih nadogradnji firmwarea.

1MORE True Wireless ANC

  • Jedna od najboljih kvaliteta zvuka u svijetu TWS slušalica
  • Bogata ponuda umetaka i stabilizatora
  • Izvrsna udobnost i stabilnost u ušima
  • Žično i bežično punjenje kutijice
  • Senzorske i fizičke kontrole
  • Kvalitetno aktivno blokiranje vanjske buke
  • Dobri mikrofoni za telefoniranje
  • Jeftinije od konkurentskih modela najviše klase
  • Nešto glomaznije slušalice i kutijica za prenošenje
Kvaliteta zvuka 10
Isplativost 8
UKUPNI DOJAM 10
Cijena 199 eura Prikaži sve cijene Ustupio: 1MORE