Canyon CND-TBTHS2B - Malo para, podosta muzike

Canyonove TWS slušalice za tek malo više od 200 kuna isporučuju gotovo šokantno uvjerljive akustičke performanse

Davor Šuštić utorak, 24. ožujka 2020. u 02:15
SPECIFIKACIJE
Bluetooth verzija Bluetooth 5.0
Podržani Bluetooth kodeci SBC, AAC
Deklarirano trajanje baterije Do 4 h (slušalice) + dodatnih 36 h (kutijica)
Konektor Micro-USB
Jamstvo 2 godine

Canyonove TWS slušalice među najjeftinijima su koje smo dosad imali prilike testirati. To što ste ih platili samo 231 kunu, najviše ćete osjetiti u ispodprosječnom trajanju baterije, koja drži oko tri sata glasnijeg slušanja, neimpresivnom (iako još uvijek donekle upotrebljivom) mikrofonu za telefoniranje, te izostanku funkcija poput upravljanja glasnoćom zvuka kontrolama na slušalicama. Tu radnju morat ćete obavljati pomoću tipki na mobitelu. Sve ostale akcije mogu se obaviti pomoću tipki na vanjskoj strani kućišta slušalica: pauziranje i puštanje glazbe, prebačaj između pjesama, odgovaranje na pozive i njihovo odbijanje, kao i aktivacija glasovnog asistenta. Ergonomija korištenja tipki ne obara s nogu, zato što ćete svakim pritiskom tipke slušalice gurati u ušni kanal, što biva neugodno za uši.

Smatrate li se alergičnima na slušalice koje strše iz ušiju, razveselit će vas da se Canyonove nipošto ne ubrajaju među njih. Baš suprotno – vrlo su kompaktne i diskretne, a zbog malih gabarita i naizgled čvrste te prilično udobne. Nismo naišli na probleme s ispadanjem iz ušiju prilikom uobičajenih svakodnevnih aktivnosti, a ni laganog trčanja, no treba reći da ne nude nikakav oblik dodatne stabilizacije, stoga ne možemo jamčiti da će baš svima stajati na mjestu prilikom bavljenja sportom.

Povelika kutijica svoje gabarite zahvaljuje ugrađenoj bateriji od čak 800 mAh
Povelika kutijica svoje gabarite zahvaljuje ugrađenoj bateriji od čak 800 mAh

Za razliku od slušalica, kutijica za prenošenje i punjenje relativno je velika (8 x 4 x 3 centimetara). Tome je tako jer posjeduje bateriju kapaciteta 800 mAh, koja će vrijeme bežičnog rada slušalica povećati na više od 30 sati – naravno, uz pretpostavku da ih u komadu ne koristite više od tri do maksimalno četiri sata. Punjenje kutijice odvija se preko Micro-USB konektora, a traje puna četiri sata.

Kvaliteta zvuka najveće je iznenađenje ovih slušalica, a ujedno i razlog zašto ćemo rado oprostiti neke druge nedostatke. Bas im je donekle umjetno pojačan, ali ne izmiče kontroli, stoga donji dio spektra zvuči punašno i mesnato te ne upropaštava reprodukciju vokala i instrumenta. Visoke frekvencije izrazito su pitome – time se gube detaljnost i otvorenost zvuka, ali naglašava se njegova toplina i uklanja se mogućnost zamora ušiju.

Ako ne možete doplatiti još par desetaka kuna za TaoTronics SoundLiberty 53 Wireless ili Xiaomi Mi AirDots, ove Canyonove slušalice predstavljaju razumnu kupnju.

Canyon CND-TBTHS2B

  • Iznenađujuće dobar zvuk
  • Povoljan omjer cijene i mogućnosti
  • Kompaktna i diskretna izvedba slušalica
  • Udobnost
  • Ispodprosječno trajanje baterije
  • Nemogućnost kontrole glasnoće na slušalicama
Kvaliteta zvuka 6
Isplativost 8
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 231 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Instar informatika